Hjemmelavet leverpostej på krogmodnet spæk

Der er ikke noget så lækkert som at sætte en nybagt, hjemmelavet leverpostej på bordet. Det skulle da lige være en leverpostej med smag af Dyrbar. Det mente vores huskok, Casper, i hvert fald, så derfor fik han vores slagtere til at krogmodne noget spæk af gris, som kunne bruges i denne frokostklassiker. Og så gik han ellers i køkkenet…

Så her får du altså Caspers opskrift, der er lavet på krogmodnet spæk. I løbet af de 2 ugers modning taber spækket en del væske, hvilket gør tilberedningsprocessen lidt anderledes end almindelig leverpostej. Men det er den ekstra indsats værd, for det krogmodnede spæk giver den færdige postej en ekstra dyb og interessant smag.

Til denne opskrift har vi brugt præcis én pakke Dyrbar krogmodnet spæk fra gris og en pakke Dyrbar griselever.  Dette giver to færdige leverpostejer, hvis de tilberedes i 15 x 22 cm forme.

Opskriften er en god basis-opskrift, som du kan tilpasse efter humør og anledning. Vi anbefaler f.eks. hvidløg og frisk timian for en dejligt krydret postej - eller allehånde og nelliker til jul. Men vær opmærksom på, at den krogmodnede smag fra fedtet ikke træder så tydelig frem, hvis du har været alt for gavmild med krydderierne.

Skær det krogmodnede spæk ud i strimler og kog dem i ca. 1,5 ltr vand i 25 min. Lad spækket køle af i vandet. Gem vandet.

Skær leveren ud i stykker og kør den igennem kødhakkeren sammen med løg og det afkølede spæk.

Vend mel, salt og peber i, og rør derefter kogevandet godt ind i leverpostej-massen.

Hæld leverpostejen i forme og bag dem i vandbad på 190 grader i 50 min.

HUSK: Det er det stort set det samme arbejde at lave dobbeltportion - du får bare dobbelt så meget nybagt leverpostej ud af arbejdet. Den ubagte postej kan også fryses og bages ved en senere lejlighed.

 

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag