Krogmodnede nakkekoteletter af gris med salvie, blommer & sherry

Til to personer

  • 200 gram blå blommer
  • 25 gram smør
  • 1-2 tsk sukker – alt efter blommernes sødme
  • ½ dl Sherry, f.eks en Manzanilla eller Oloroso
  • ½ dl kraftig fond eller bouillon
  • 2 krogmodnede Dyrbar Friland Krogmodnede nakkekoteletter
  • Olie, smør, sal og peber til stegning
  • En god dusk salvie og et par fed hvidløg
  • 1-2 friske majskolber og en skefuld smør

Tag nakkekoteletterne ud af køleskabet 30 minutter før stegning, og giv dem et drys salt.

Blommerne halveres og udstenes. Smørret bruser af på en lille pande og blommerne lægges på med stegefladen nedad. Drys med sukker. Rist ved rask varme og ryst panden. Hæld Sherry og derefter bouillon på panden, kog hurtigt op og justér med salt og peber. Smagen skal være rig og frugtig. Stil til side.

Steg koteletterne i lidt olie og en klat smør ved god varme et par minutter på hver side. Lad hvile fire minutter. Steg færdig ved moderat varme endnu et par minutter. Smid en god buket salvie og et par fed hvidløg, der har fået et tryk med bladet af en kniv, ved de sidste minutter.

Skær kernerne af majskolberne og lun dem hurtigt i en kasserolle med lidt smør.

Anret de krogmodnede nakkekoteletter, blommekompot og majs med de ristede salvieblade fra stegningen.

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag