Let og elegant Kalveroast med efterårsgrønt og chilensk Cabernet Franc

Kalveroasten er en superfin, lille steg, mør og blid i smagen, som værterne fra Vin for Begyndere har valgt at servere med et ’diskret’ tilbehør for at give plads til vinen. Stegen tilberedes meget forsigtigt gennem intervalstegning ved at stege kødet i kort tid i vandbad, hvorefter det hviler uden for ovnen, og så gentages processen, indtil der opnås en kernetemperatur på 52-53 grader, hvorefter stegen tages ud og temperaturen fordeler sig i kødet. Det giver en meget lækker ensartet saftig rosa steg.

Der serveres en chilensk vin på den blå Cabernet Franc-drue, som har en fin tannin og en urtet, lidt pebret næse, der går godt til det elegante kød.

Vinen er en Cabernet Franc Las Higueras Single Vineyard, Maule, Chile 2018, fra Garage Wine Co.    

Opskriften passer til fire personer

Foto: Vin for Begyndere

Ingredienser

  • 1 Dyrbar kalveroast
  • Salt og peber

Tilbehør efter eget valg. Det kan for eksempel være en efterårssauté af:

  • Kartofler i små tern
  • Selleri i små tern
  • Pastinak i små tern – alt ristet mørt i smør og lie med rigeligt peber, salt og salvie.

Og/ eller:

  • Portobellosvampe med lamellerne opad, dryppet med hvidløgsolie og bagt i ovnen

Og/ eller:

  • En salat af for eksempel spinatblade, tomater, feta og friske krydderurter

 

Sådan tilbereder du retten:

  • Krydr stegen med salt og peber. Varm ovnen op til 200 grader og stil stegen ind i et vandbad.
  • Tag stegen ud efter 10 minutter og lad den hvile i 10 minutter. Giv den herefter intervaller af 5 minutter. Dvs 5 minutter i ovn og 5 minutters hvile på køkkenbordet.
  • 2-3 grader inden den ønskede kernetemperatur er nået (vi anbefaler at ende på  55 grader - brug stegetermometer) tages stegen ud af ovnen, hvorefter den skal hvile en sidste gang inden den krydres og serveres.
  • Server med det valgte tilbehør.

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag