Pulled beef tacos

Har du prøvet at lave pulled beef?

En simpel klassiker, der tager lidt mindre tid end pulled pork, men kødet bliver mindst lige så mørt. I denne opskrift på pulled beef tacos har kødet været en tur i ovnen, hvor det er blevet braiseret sammen med en barbecue-rub samt æblemost og bouillon. Efter ca. 5 timer er kødet så mørt, det kan trevles helt fra hinanden.

Og sammen med en hjemmelavet pico de gallo og majs-tortillas? Så sker der magi!

Ingredienser 

Braisering

  • 800 gram braiserbøf
  • 1 dl barbecue-krydderi
  • 1 dl æblemost
  • 3 dl oksebouillon (eller vand)
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk gulerod

Tacos og pico de gallo 

  • 3 stk tomater
  • 1 stk jalapenos
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk frisk koriander, bundt
  • 12 stk tacos, hjemmelavet eller gerne majs-tortillas

Tilberedning

  1. Bland din rub sammen, eller kombiner 3-4 af dine yndlingskrydderier, og smør det grundigt over det hele på kødet. 
  2. Lad det trække en times tid eller natten over.
  3. Læg den herefter i en gryde eller stegeso - hæld æblemost og bouillon ved siden af kødet og smid løg og hvidløg i kvarte samt en skrællet gulerod i mindre stykker.
  4. Stil den i en forvarmet ovn på 140 grader og giv den ca. 5 timer - kig til den undervejs og 'baste' den eventuelt med saucen, som bliver en lækker indkogt sag, der både giver saft og kraft til kødet igen.
  5. Hak alle ingredienserne til din pico de gallo fint og rør sammen, så det er klar.
  6. Taco'erne skal lige lunes i 15-20 sekunder i mikroovnen.
  7. Herefter skal du blot trevle kødet fra hinanden, drizzle det en smule med braiseringsvæsken og ellers bare gå til fadet!

Udviklet af Mandekogebogen.dk

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag