Æble-BBQ dip – til flæskesvær

Er der noget, der er meget mere hyggeligt end en sprød snack, lidt lækkert at dyppe i og så måske et lille glas, mens man venter på en god middag eller bare hænger ud med nogen, man godt kan lide? Nej, vel?

Inspireret af den tilbagevendende kamp om de sprøde flæskesvær på stegen, har vi taget krogmodnet svær med i vores Dyrbar-sortiment, så du kan sætte en hel skål af de sprøde sager foran dine gæster.

 

Sværen er modnet i 14 dage, og i den proces tørrer sværen helt ud, så det bliver nemt at opnå den optimale sprødhed. Så efter en god saltning og et par runder i ovnen kan vi næsten love, at chipsskålen er udkonkurreret på et splitsekund.

Snacks kræver dip – og da grisens kød har en naturlig frugtagtig sødme, vil en frugtbaseret dip være helt optimal! Derfor har vores venner fra Cold Hand Winery komponeret denne skønne æbledip til os, der matcher de salte svær helt perfekt. Cold Hand Winery er et frugtvineri mellem Randers og Viborg, der ligger omgivet af æbletræer, og hvor Jens Skovgaard og Flemming Villebro sender et væld af spændende frugtvine ud i verden. Et godt dansk match til smagfuld dansk Dyrbar-gris.

Æble-BBQ dip:

  • 1 stort løg
  • 3-4 store madæbler – gerne Belle de Boskoop
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chipotle chili (fra dåse)
  • 2 spsk barbecue sovs, alternativt 2 spsk ketchup og ½ tsk røget paprika
  • 3 spsk sukker
  • salt, peber
  • ½ dl. Feminam – æblehedvin fra Cold Hand Winery

Skær løget i 3 skiver på tværs af ringene.

Smør en varm stegepande med 5 dråber olie og brænd løgskiverne på panden, indtil de er sorte på fladen, men ikke forkullede!
Kom løgskiverne i en lille kasserolle sammen med æblerne, som er skåret i både uden kernehus men MED skind, samt hvidløg.
Læg låg på og varm kasserollen op, indtil æblerne er helt udkogte og indholdet er næsten karamelliseret. Tag gryden af varmen og tilsæt Chipotle, sukker, barbecue, salt og peber.
Stavblend det hele til en tyk kompot. Når det er kølet lidt af tilsættes Feminam og der smages til med salt, peber og evt. mere barbecue sovs eller paprika.

 

Tips:

  • Drik resten af gudedrikken Feminam let kølet til dine svær eller æbleisvinen Malus Danica, der også er et rigtig godt match til en grise-snack.
  • Dippen kan også bruges til pensling/glasering af spareribs.

Triple-bagte Dyrbar flæskesvær:

Læg sværene i en bradepande og krydr godt med salt. Varm ovnen op til 195 grader varmluft. Stil bradepanden ind og giv sværene 7 minutter. Tag dem ud og hæld det overskydende fedt fra og salt igen.

Giv dem igen 7 minutter. Tag bradepanden ud igen, hæld det overskydende fedt fra og krydr med salt endnu en gang.

Giv sværene 7 minutter endnu en gang. Tag dem ud, hæld det sidste fedt fra. Check sprødheden (pas på – varme!), drys med salt og stil dem til afkøling.

Du kan eventuelt krydre de færdige svær med et lille drys eddikepulver, tomatpulver eller måske en god barbecue-blanding. Kun fantasien sætter grænser!

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag