Spring til indhold

Opskrift: Banh mi med brystbjælker

Banh mi med brystbjælker
Gris

Banh mi med brystbjælker

I denne opskrift kaster værterne bag Vin for Begyndere sig over en vietnamesisk street food klassiker, nemlig den karakteristiske Banh Mi. Sandwichen kombinerer det franske og det vietnamesiske køkken med en lys og luftig baguette, der fyldes med krydret, marineret og karamelliseret gris i form af Dyrbars Brystbjælker, som er tykke skiver af grisens bryst uden svær. Retten tilføres friskhed af marinerede, friske pickles af gulerod og agurk og en mayo med lime.

Opskriften passer til 2-4 personer.

Ingredienser

Marinade

  • 1 stk. hakket citrongræs, kun det hvide
  • ½ lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk. soja
  • 2 spsk. fishsauce
  • Et skvæt lime
  • 1 spsk. peanutolie
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. løbende honning

Pickles

  • 1 agurk – skåret i baner med kartoffelskræller
  • 2 gulerødder – skåret i baner med kartoffelskræller
  • 1 hakket rødløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 bundt frisk koriander, hakket
  • ¾ dl. risvinseddike
  • 1 spsk. løbende honning
  • 1 tsk. Salt

Banh mi

  • 2 medium størrelse lyse, luftige og sprøde baguettes
  • Mayonnaise, smagt til med lime, eventuelt færdigkøbt japansk Kewpie Mayonnaise eller Hellmanns.
  • Salat- eller kålblade

Tilberedning

  1. Bland marinaden til kødet og kom i en frostpose med brystbjælkerne.
  2. Lad dem marinere mindst 2-3 timer
  3. Bland alle ingredienser til pickles, og lad trække lidt tid.
  4. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og læg brystbjælkerne på en rist over en bradepande eller bakke.
  5. Bag brystbjælkerne, til kødet og marinaden karamelliserer. Vend skiverne hvert kvarter. Der kommer til at dryppe meget fedt af! Kødet skal være lige på kanten til brændt på kanterne – hold øje!!
  6. Lad køle lidt ned, og skær så de velstegte stykker ud i skiver på skrå.
  7. Del baguetterne i halve og flæk dem, så du har til fire sandwiches.
  8. Smør hver baguette grundigt med mayonnaise.
  9. Kom et par salatblade på, derefter kød og til sidst pickles. Fyld eventuelt efter med mere koriander. Du kan også dryppe med sriracha chili sauce.
  10. Server de velfyldte, snaskede sandwiches med en kølig Riesling Kabinett med sødme – helt fantastisk!

Til retten nyder de to vinnørder en tysk Riesling med en god sødme. Riesling-druen er karakteriseret ved en høj syre, og kombineret med den høje mængde restsukker, der er i denne Riesling Kabinett, er denne vin et helt perfekt match! I podcasten bag opskriften beskriver de to værter den skønne følelse af, hvordan fornemmelsen af det stærkt krydrede kød, der veksler med den læskende syrligt søde Riesling er en helt fantastisk oplevelse.

Vinen til sandwichen er Cabi Sehr Nett 2018, Mosel, Fio wines

    Læs mere

    Braiserbøf a la brasato
    Okse

    Braiserbøf a la brasato

    Hvis man tager den traditionelle brasato, mikser med den franske Daube og tilsætter tomat, grøntsager og middelhavsurter, så har du retten her. En sand hybrid på to vinbaserede braiseringsretter. B...

    Læs mere
    Kalveroast og grønt med en Chilensk Cabernet Franc
    Kalv

    Kalveroast og grønt med en Chilensk Cabernet Franc

    Kalveroasten er en superfin, lille steg, mør og blid i smagen, som værterne fra Vin for Begyndere har valgt at servere med et ’diskret’ tilbehør for at give plads til vinen. Stegen tilberedes meget...

    Læs mere

    SHARING IS CARING

    Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag