BARBECUE FLÆSKESVÆR
Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen
Flæskesvær eller slagter-bolcher, som de passende bliver kaldt, er en vaskeægte klassiker af en snack, som kan bruges til mange formål. I al sin enkelthed er det poppede svær fra gris, som kan spises som snack til øl, i en ribbenstegssandwich eller bare nydes på farten.
Det er ganske nemt at lave sprøde flæskesvær – og jeg har fået fingrene i nogle krogmodnede flæskesvær fra Dyrbar, som har ekstra meget smag. Dem har jeg forvandlet til en sprød og lækker omgang barbecue flæskesvær – spicy, krydrede og sprøde!
Se min opskrift på Barbecue-krydderi.
INGREDIENSER
- 500 gram svær fra gris (eksempelvis krogmodnet flæskesvær fra Dyrbar)
- 2 spsk. barbecue-krydderi
FREMGANGSMÅDE
- Alt efter hvordan din svær er forberedt, inden den kommer på dit køkkenbord, skal den skæres i tynde strimler – det er oftest sådan, man får sine flæskesvær (Dyrbars flæskesvær er allerede skåret i strimler). Er der en meget stor fedtkant, kan du trimme lidt af, men det er ikke nødvendigt.
- Bring en gryde vand i kog og tilsæt salt (ca. 1 tsk. pr. liter) – smid dine svær op i gryden og lad det småsimre i 20-25 minutter.
- Efter kogning duppes sværene tørre og lægges i et jævnt lag på en bradepande med bagepapir - lad dem lufttørre lidt, mens du forvarmer ovnen på 210 grader varmluft.
- Drys et jævnt lag salt udover sværene og smid dem i ovnen – alt efter din ovns temperament, skal de bages i 30-35 minutter, eller indtil de bliver sprøde og begynder at poppe op med små bobler. De må ikke blive mørke eller sorte.
- Bager du en stor portion, kan du med fordel hælde noget af fedtet fra løbende. Når sværene er færdige lægger du dem på køkkenrulle, så de suger det sidste fedt – i en skål hælder du din barbecue-blanding i og hælder de varme flæskesvær i. Ryst dem grundigt sammen, så de bliver helt coatet – lad dem nu køle helt af, så de bliver perfekt sprøde og klar til snacking!