Spring til indhold

Opskrift: BARBECUE FLÆSKESVÆR

BARBECUE FLÆSKESVÆR
Gris

BARBECUE FLÆSKESVÆR

Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen

 Flæskesvær eller slagter-bolcher, som de passende bliver kaldt, er en vaskeægte klassiker af en snack, som kan bruges til mange formål. I al sin enkelthed er det poppede svær fra gris, som kan spises som snack til øl, i en ribbenstegssandwich eller bare nydes på farten.

Det er ganske nemt at lave sprøde flæskesvær – og jeg har fået fingrene i nogle krogmodnede flæskesvær fra Dyrbar, som har ekstra meget smag. Dem har jeg forvandlet til en sprød og lækker omgang barbecue flæskesvær – spicy, krydrede og sprøde!

Se min opskrift på Barbecue-krydderi.

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅDE

  1. Alt efter hvordan din svær er forberedt, inden den kommer på dit køkkenbord, skal den skæres i tynde strimler  det er oftest sådan, man får sine flæskesvær (Dyrbars flæskesvær er allerede skåret i strimler). Er der en meget stor fedtkant, kan du trimme lidt af, men det er ikke nødvendigt.
  2. Bring en gryde vand i kog og tilsæt salt (ca. 1 tsk. pr. liter)  smid dine svær op i gryden og lad det småsimre i 20-25 minutter.
  3. Efter kogning duppes sværene tørre og lægges i et jævnt lag på en bradepande med bagepapir - lad dem lufttørre lidt, mens du forvarmer ovnen på 210 grader varmluft.
  4. Drys et jævnt lag salt udover sværene og smid dem i ovnen  alt efter din ovns temperament, skal de bages i 30-35 minutter, eller indtil de bliver sprøde og begynder at poppe op med små bobler. De må ikke blive mørke eller sorte.
  5. Bager du en stor portion, kan du med fordel hælde noget af fedtet fra løbende. Når sværene er færdige lægger du dem på køkkenrulle, så de suger det sidste fedt  i en skål hælder du din barbecue-blanding i og hælder de varme flæskesvær i. Ryst dem grundigt sammen, så de bliver helt coatet  lad dem nu køle helt af, så de bliver perfekt sprøde og klar til snacking!

Læs mere

Peberbøf af Big Bøf
Kalv

Peberbøf af Big Bøf

Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen   Peberbøf eller 'Steak au poivre' er en klassisk fransk ret, der består af en bøf, der er dækket med knuste sorte peberkorn og st...

Læs mere
Edderkop af kalv med ponzu og fransk Vouvray
Kalv

Edderkop af kalv med ponzu og fransk Vouvray

I denne ret får du en skøn, kontrastfuld og eksplosivt smagfuld servering med asiatiske noter. En lille hapser som spises med pinde til et let måltid. Edderkoppen skæres ved nøglebenet på enten kal...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag