Spring til indhold

Opskrift: Chateaubriand af okse: Tilberedning i sous vide

Chateaubriand af okse: Tilberedning i sous vide
Okse

Chateaubriand af okse: Tilberedning i sous vide

Chateaubriand er det bedste stykke af oksemørbraden og er et lige stykke kød, som både kan skæres i skiver og bruges som helstegning. Kødet er utrolig mørt og går godt med blandt andet rosmarin, rødvinsglace og skalotteløg. Læs med her, hvor vi guider til, hvordan du tilbereder din chateaubriand af okse i sous vide.  

 

Tilberedning 

  1. Pak din chateaubriand ud af indpakningen.  
  2. Put godt med salt på kødet hele vejen rundt, og læg den derefter i en sous vide-godkendt pose.  
  3. Luk posen tæt med din vakuumpakker. Vi anbefaler altid at forsegle den to gange, så man er sikker på, at den holder sig lukket. 
  4. Tænd din sous vide-stav eller -kar på 56°C og vent, til det er klar. Læg din pose med kød ned, og sikr dig, at hele pakken er dækket med vand. 
  5. Efter 2 timer i karet kan du tage posen op, åbne den og lægge kødet på et skærebræt. Når det er på skærebrættet, så sørg for, at kødet duppes med køkkenrulle, så det bliver så tørt som muligt på ydersiden. 
  6. Varm en pande op til meget høj varme, brug gerne smagsneutral olie som rapsolie eller ghee. 
  7. Svits kødet af på panden i ca. 45-60 sekunder på alle sider, til det får en stegeskorpe. Rør ikke ved kødet under stegningen, så det kan få en god stegeskorpe. 
  8. Lad det hvile i 10 minutter, og skær i skiver.  
  9. Velbekomme  

Find flere opskrifter med oksekød 

 

Prøv opskriften på Beef Wellington med chateaubriand af okse 

Hvis du mangler inspiration til opskrifter med chateaubriand af okse, så se vores opskrift på Beef Wellington – den klassiske opskrift på kød indbagt i aromatisk fars og sprød butterdej. I opskriften viser vi både fremgangsmåden og giver inspiration til, hvordan du kan variere retten.  

Se opskriften på Beef Wellington 

 

Bestil din chateaubriand af okse hos Dyrbar 

Vil du forkæle dig selv og dem, du holder af med et ægte stykke luksuskød? Så bestil en chateaubriand af okse fra Dyrbar, som du kan få leveret lige til døren. Oksemørbraden fås i forskellige størrelser på alt mellem 750 og 1150 gram, så du kan få udskæringen i lige den størrelse, du foretrækker.   

Køb chateaubriand af okse fra Dyrbar 

Læs mere

Braiserbøf: Tilberedning i sous vide
Okse

Braiserbøf: Tilberedning i sous vide

Braiserbøffen er skåret af dansk oksetykkam og har en intens og fyldig smag. Her guider vi til, hvordan du kan tilberede din braiserbøf i sous vide. Servér for eksempel med svampe, spinat og en god...

Læs mere
Sous vide giver perfekte resultater med kvalitetskødet fra Dyrbar
Ekspertviden

Sous vide giver perfekte resultater med kvalitetskødet fra Dyrbar

Af Karsten Tanggaard – sous vide ekspert  Er du klar til at få det bedste ud af dit kvalitetskød? Sous vide er vejen frem for at opnå perfekt mørt og saftigt kød hver gang. I denne tekst guider vi ...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag