Cracked Fries til Cote de Boeuf

Opskriften deles i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen.

Jeg nærer stor kærlighed til kartofler, og derfor har jeg været i køkkenet og eksperimenteret moderne klassikere.
Her har jeg taget udgangspunkt i den klassiske udgave af knuste kartofler, hvor man koger kartoflerne først, giver dem et tryk, så de knuses, og så til sidst bages lækre i ovnen – og så har jeg tilføjet opskriften et ekstra trick.
Jeg har nemlig eksperimenteret videre og kogt kartoflerne i vand med eddike, som giver mere sprødhed, når kartoflerne bages, og så har jeg kogt dem i lidt længere tid, så kartoflerne bliver knust mere flade og dernæst kan ovnsteges helt sprøde.

Det giver noget, jeg har døbt Cracked Fries.
Man får en knasende sprød kant der, hvor skrællen sidder på kartoflerne, mens midten forbliver saftig og cremet.
En perfekt form for pommes frites, som både kan spises som tilbehør til Cote de Boeuf eller som dypper til dip og snacking!

Fang teknikken herunder:

FREMGANGSMÅDE

  1. Forvarm ovnen på 210 grader varmluft. Lad skrællen forblive på og skyl dem grundigt. Læg dem i en lille gryde med vand, så det lige dækker - tilsæt eddike og bring det i kog. Kog det i ca. 16 minutter og hæld vandet fra.
  2. Find en bagerist og læg et stykke bagepapir på. Giv hver kartoffel et tryk med bagsiden af en køkkenspatel eller paletkniv, så den bliver flad og 'knust'. Læg dem på bagepapiret og pensl dem grundigt med olie. Bag dem i ovnen i 10 minutter - tag derefter risten ud, vend dem og pensl grundigt igen. Gentag 2 gange mere, så de ca. får 45 minutter i alt, indtil de er gyldne langs kanten og mørkes sprøde i ydersiden. Læg dem kortvarigt på fedtsugende papir og drys med et gavmildt lag salt inden servering.

INGREDIENSER

  • 500 gram kartofler, små eller mellemstore
  • 500 ml vand
  • 2 spsk. eddike
  • 1 dl fritureolie/solsikkeolie
  • 1 spsk. fint salt

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag