En skøn grill-hapser: Bruschettas med Edderkop og kryddermayo

En skøn grill-hapser: Bruschettas med Edderkop og kryddermayo

Nogle gange skal der ikke så meget til. For eksempel kan en lille hapser på et stykke grillet brød være den perfekte snack, der tilberedes og serveres for småsultne venner, mens aftenens menu venter på at komme på grillen.

Vi har lagt en Edderkop på Yakitori-grillen, og brugt det saftige, velgrillede kød på en bruschetta.

  • Rør en veltilsmagt kryddermayo af et par gode skefulde mayo – hjemmerørt eller den bedste på glas -, en god teskefuld grov sennep, lidt revet citronskal og hakkede krydderurter efter smag. Prøv med en smule meget finthakket rosmarin – men overdoser ikke. Smag til med salt og peber.
  • Giv en Edderkop af gris eller kalv et godt drys salt, og grill over høj varme på en Yakitori-grill eller lignende varmekilde. Udskæringen skal få en god stegeskorpe, men skal stadig være rosa og saftig indeni. Pensl gerne med en dusk krydderurter, dyppet i varmt smør. Krydr efter med salt og peber. Lad kødet hvile lidt.
  • Imens skæres et godt surdejsbaguette i passende skiver, dryppes eller sprayes med olivenolie, og grilles lynhurtigt på grillen. Må gerne få godt ristede kanter, men ikke brænde på.
  • De ristede brødskiver smøres med kryddermayo, tilføjes en dusk rucola eller brøndkarse, og toppes med tynde skiver af Edderkop. Drys med flagesalt og groftkværnet peber, og server med det samme, for eksempel sammen med et godt glas rosé.

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag