Få en fest ud af din Fødselsdagsbox

HIP HURRA, det’ vores fødselsdag! Og hvad er bedre end at fejre sin fødselsdag med at glæde andre med noget afsindigt lækkert mad!

Vi har pakket en Fødselsdagsbox med Dyrbar-klassikere, som vi håber kan skabe ægte feststemning hjemme hos vores dejlige Dyrbar-kunder.

Herunder får du inspiration til tilberedning og opskrifter til den gode blanding – og ikke mindst, hvordan du får fyret op under nogle af sensommerens bedste råvarer.

Tema 1

Kalv og skønne sensommer-svampe

Svampe er en af naturens store gaver – og efterhånden er mange af naturens vilde svampe, som kantareller og rørhatte, også tilgængelige i velforsynede butikker eller på det lokale torv. Ellers er det også helt ok at ’snyde’ og benytte sig af de mange glimrende tørrede svampe, du finder i butikkerne. Svampe er fulde af umami – ligesom velmodnet kød. Svampe og Dyrbar-kød er derfor et fremragende match!

Bøf af kalvefilet med Karl Johan-mayonnaise

Der skal ikke mange af de eftertragtede rørhatte til for at lave en super velsmagende Karl Johan-mayo! Skær de rensede svampe i småbitte tern og lad dem snurre et godt stykke tid i et par dl neutral olie. Tilsæt eventuelt lidt finthakket skalotteløg og lad det snurre med. Filtrér olien, afkøl og brug den til at røre en god mayo på et par æggeblommer, lidt sennep, salt og peber og smag til med citron og lidt citronskal. Vend til sidst de stegte svampetern i og justér smagen en sidste gang.

Steg bøfferne af kalv efter anvisningen og lad dem hvile lidt. Servér enten som en hapser med et par skiver rødt kød på en skive ristet baguette eller i en salatbåd med et par ’dutter’ Karl Johan mayo og et drys finthakket purløg. Alternativt med hjemmelavede fritter og svampemayo til dyp.

Côte de Boeuf af kalv med kantarel-bearnaise

Kantareller er en eftertragtet spise, og har man først selv været på kantareljagt, ved man hvorfor. De små guldklumper kræver lidt arbejde både at finde og rense – men når det er gjort, er belønningen en vidunderlig aromatisk, pebersmagende og en anelse bitter svampebid. Lav en svampesauce a la flødestuvede kantareller med svampe, lidt skalotteløg, tør vermouth og fløde og servér til den perfekt stegte Côte de Boeuf. Du kan også erstatte fløden med en kraftig hønsefond og lidt koldt smør for en lidt lettere sauce.

Eller hvad med en kantarel-bearnaise, hvor en generøs mængde kantareller snurrer i det smør, du bagefter bruger til din bearnaise på helt vanlig vis? Kom halvdelen af de smørkogte svampe i saucen og rist resten hurtigt af på en pande med hvidløg og persille som en velsmagende garniture til kødet!

Tema 2

Smagfuld gris og sensommerens frugter

Gris indeholder masser af noter af frugt, blomster, noget syrligt og fløde. Altsammen noget, der kalder på frugt som et perfekt match til det saftige kød! Kombinér derfor tilberedt gris med nogle af de mange frugter fra ind- og udland, der lige nu eksploderer af velsmag, sødme og syrlighed!

Sprøde svær med æbledip – det er ikke så ’svært’…

Når du først prøver vores krogmodnede flæskesvær, ja så er der ingen vej tilbage. Følg blot instruktionerne på produktets side, når du skal have de lækre flæskesvær helt sprøde. Servér så en spicy, let røgsmagende æble-BBQ dip til.

’Piggy’ Wellington af Chateaubriand med salat af grillede nektariner

Hvis du er fan af den klassiske Beef Wellington, vil du sikkert også være vild med denne version, der laves på vores saftige og umamitunge chateaubriand af tunggris! Her har vi allerede tilføjet lidt sødme med karamelliserede løg. Vi fyrer også op under sommerstemningen ved at servere en skøn, kompleks salat med masser af smag i form af grillet frugt og salt ost til.

Fordel sprøde blade af hjertesalat på et fad. Læg herpå både af nektariner eller ferskner, som har fået en tur på grillen. Smuldr en blok god feta, gerne af ged, over salaten og dryp med en dressing af granatæblesirup, chiliflager, rødvinseddike, olivenolie, det syrlige krydderi Sumac og salt. Granatæblesirup kan erstattes af en syrlig ribsgelé.

Krogmodnet nakkekotelet med smørstegte blommer, salvie og friske sommermajs

I denne opskrift steger vi nakkekoteletterne med salvie og serverer smørstegte blommer, som lige får et svirp med en tør sherry til. Sensommerens sødme sammen med superaromatisk modnet gris – perfekt combo!

Tema 3

Hapser-party med saftige små ‘kødmadder’

Er du mere til et par uformelle men velvalgte hapsere, serveret på terrassen eller ved bardisken end en traditionel sit-down dinner? Så er det spot on at konstruere en lille portefølje af små hapsere/canapéer/ bruschetta – kær bid har mange navne!

Vi har konstrueret to hapsere med Dyrbar-topping af modnede brystbjælker og den saftige Flap Steak.

Hapsere med brystbjælker – Banh Mi style

Her dykker vi ned i et asiatisk smagsunivers, nærmere bestemt det vietnamesiske, hvor vinekspert og vært på vinpodcasten, René Langdahl Jørgensen, deler sit bud på den klassiske Banh Mi-sandwich med marinerede, karamelliserede brystbjælker, pickled grønt og mayo på hvidt brød. Brug hans opskrift – men lav små ’madder,’ bruschetta style, i stedet for en hel sandwich.

Parmesan-glaserede canapéer med Flap Steak og grøn pesto

Flap Steak/Bavetten er en lækker, utrolig saftig udskæring med god struktur. Den skal steges eller grilles hårdt, være rød i midten og skæres i fine skiver, når den skal ende på en mini-mad. Igen låner vi fra sandwich-universet, og lader os inspirere lidt af en grilled cheese steak sandwich. Rist skiver af lys baguette, og smør med en grov, hjemmelavet pesto på basilikum og rucola (for bitterheden). Tilføj lidt grillede peberfrugter eller løg. Kom nu fine skiver af rødstegt bavette ovenpå – og top med en mayo, tilsmagt med lidt sennep, en anelse hvidløg og godt med revet parmesan. Herefter tager du din gasbrænder og giver parmesancremen et lille svirp, så osten smelter lidt og cremen får brune pletter.

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag