Flæskestegssandwich - en eksplosion af smag

Der findes ikke kun én opskrift til denne vildt populære nyklassiker. Her får du vores bud på, hvordan du med godt kød og labert tilbehør kan bygge den ultimative luksus-klapsammen!

Flæskestegssandwich! Ummm… Hvem drømmer ikke om at sætte tænderne i denne ny-klassiker, der samler saftig, langtidsstegt gris med knasende sprød svær, en lækker cremet dressing, knasende friske grøntsager og aromatiske syltede sager i en blød og varm bolle. Særligt når sandwichen lige krones kækt af et skvæt brun sovs og ekstra svær?

Flæskestegssandwichen – eller ribbensstegssandwich, alt efter hvilken udskæring, man bruger - findes i et utal af varianter, lige fra den kendte og klassiske grillbar-version med remoulade og rødkål i en burgerbolle til nyklassikeren med sprødt grønt og mayo-dressing. Her guider vi dig til de forskellige elementer i den moderne sandwich – og så er det op til dig at finde den ultimative kombination! Og HUSK nu den sjove topping, som du finder nederst på siden

Hvilken Dyrbar-udskæring skal du vælge?

Et par saftige skiver af mør gris – det er kernen i den ultimative sandwich. Men du kan gå flere veje, når du skal vælge kød.

 • En krogmodnet ribbenssteg er et helt oplagt klassisk valg – for en himmerigsmundfuld med masser af mørt kød og flotte marmoreringer af modnet fedt! Gnid stegen med masser af knust peber, fennikelfrø og salt og lad trække natten over. Steg 3 timer ved 160 grader og pop evt. sværene til sidst med ekstra varme. Masser af smag – så vær ikke bange for fuldt knald på tilbehøret. Se vores stegevejledning her.
 • Vælg en krogmodnet øko-flæskesteg for en flot, mere mager skive kød i din sandwich. Steg endelig stegen rosa, og vær ikke bange for at pille sværene af stegen for et ekstra drøn i ovnen, hvis de trænger til lidt ekstra sprødhed. Her kan du matche med de lidt mildere smage i tilbehøret. Se vores stegevejledning her.
 • Prøv en Porchetta af krogmodnet bryst og nakke, som du fylder med krydderurter efter egen smag, hvis du vil sætte et italiensk touch på din sandwich. Genial, hvis der skal laves mad til en stor flok! Se vores anbefalinger til fyld her.

Dressing skal der til!

En slubrende god dressing er helt essentiel – og det, der samler sandwichen i én genial mundfuld.

 • Sennep-basilikum creme. Vi synes, at en håndrørt mayonnaise, smagt til med masser af grov sennep eller dijon og tilsat godt med finthakket basilikum er lige i øjet. Let eventuelt mayoen med et par gode skefulde creme fraiche for en lidt blødere konsistens. Du kan også bruge en god færdigkøbt mayo.
 • Mango-karry creme. En lidt sød, hot og krydret dressing, der er genial til den saftige gris. Rør en god mayo med nogle skefulde finthakket mangochutney og lidt græsk yoghurt og smag til med en god karry – plus lidt salt.
 • Løgmarmelade. Hvis du ikke er til en cremet dressing, så smør din bolle med en tæt løgmarmelade af fine skiver rødløg, der hurtigt brunes af i smør og derefter knurrer under låg med lidt balsamico, brun farin, et drys timian og et nip salt, til løgene er forvandlet til en lækker brun masse. Husk at røre i gryden med jævne mellemrum.

Det syltede..

Agurkesalat og rødkål er gamle kendinge - men prøv dem i nye varianter, eller check nogle nye former for sylt. En ting er dog sikkert – der skal noget surt og/eller sødt til for at spille op imod det ’rige’ kød!

 • Den klassiske agurkesalat bliver løftet til nye højder, hvis du kommer masser af friskhakket dild i lagen af eddike og sukker. Men du kan også gå den asiatiske vej og give lagen et godt skud chili.
 • Vi hepper på syltede græskar med korianderfrø og ingefær. Kog tynde skiver af hokkaido møre i en tæt sukkerlage med krydderier, og lad trække, så længe du kan vente.
 • Syltede rødløg er også en fryd for øjet og munden! Hæld en varm lage af sukker, eddike og dine yndlingskrydderier over tynde skiver rødløg og vent et par timer – eller dage. Så er der flotte, pink løgringe med masser af knas.

Det grønne..

Nu er en flæskestegssandwich jo ikke vegetarmad – men en gang sprøde grøntsager giver altså noget til din sandwich! Prøv for eksempel…:

 • En sprød kålsalat af helt fintskåren rød spidskål, vendt med lidt honning, balsamico og et par dryp engelsk sauce. Så er der ingen, der savner rødkålen!
 • En god tot rucola – helt enkelt! Rucola har masser af bitterhed og en hot sennepssmag, som er et fedt match til for eksempel porchettaen
 • Blade af hjertesalat og skiver af syrlige æbler – til en sandwich, hvor du ikke vil overdøve det milde, saftige kød fra en kamsteg.

Bollen…

Brødet sætter rammerne for din sandwich – bogstaveligt talt! Er du til det bløde, grove eller sure?

 • Brioche-bollen er en let, lidt sød bolle, der er bagt med masser af smør! Rig i smag, og dominerer ikke med konsistensen. Lidt af en luksus-bid!
 • Fuldkorns-bollen skal på banen, når der er tale om seriøs appetit. Her får du noget at bide i, og det skal matches med kraftige smage.
 • Grillede skiver af et flot surdejsbrød er et utraditionelt valg! Men der er godt bid og lækker syrlighed i det langtidshævede brød, så prøv at gå den vej for en cool og rustik servering.

Det sjove!

En rundtenom med sovs?? Når vi snakker flæskestegssandwich – så er reglen at ’mere er mere’! Så vi synes, der er al mulig grund til at gå linen ud med alt det, der gør din flæskestegsdrøm helt vild! Som for eksempel brun sovs, franske kartofler og masser af ekstra svær!

 • Sovs skal der til! Hæld en lille smule vand, øl eller vin i bradepanden, når du steger din gris, hæld stegeskyen i en gryde, mens stegen hviler, og skum det meste af fedtet af. Kog ind, til skyen er meget stærk og tilsæt en god sjat piskefløde. Smag til med surt, salt og sødt til du har en tæt og virkelig kraftig sovs, og jævn den til mormor-konsistens. Så er du klar til at ’velsigne’ din flæskestegssandwich med en skefuld sovs eller to lige før servering!
 • Franske kartofler sender din sandwich over i julemiddag-ligaen med et snuptag! Køb de bedste og sprødeste, du kan finde (med mindre du har mod på at lave dine egne chips) – og læg så liiiige et par stykker ind for en delikat knasen. Hvis du serverer sovs til, så er der lidt at dyppe i…
 • Ekstra svær. Selvfølgelig. Find vores superlækre krogmodnede rå svær her, og lav en ordentlig portion af de allersprødeste svær i god tid. Så er der ingen, der kommer til at mangle noget.

 

Få mere inspiration til hvordan du kan tilberede din flæskesteg her:

Langtidsstegning?  Sprød svær? Kernetemperatur? Her er guiden til den perfekte flæskesteg!

Sådan tilbereder du den perfekte flæskesteg

Syv stensikre råd til den perfekte flæskesteg

Velbekomme!

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag