Guide: Få mest muligt ud af din Butcher’s Dinner Box

To, fire eller flere? Få inspiration til menuer med Butcher’s Dinner Box

Mød Butcher’s Dinner Box: Her har vi sammen med vores slagtere udvalgt en smuk håndfuld af vores personlige favoritter. Med dem kan du sammensætte menuer, hvor kødet både spiller hovedrollen i forret og hovedret efter devisen ’moderate mængder – gigantisk madglæde og smag!’

To, fire eller flere til bords: vores bud på menuer med Butcher’s Dinner Box

Alt efter hvem og hvor mange, du vælger at dele Butcher’s Dinner Box med, har vi her et bud på, hvordan du kan tage restaurantoplevelsen med hjem og sammensætte en elegant og smagfuld menu til påske- eller parmiddagen.

Læs mere om menuerne og find links til opskrifterne længere nede i artiklen.

Date night – bare jer to
Gravad Teres Major – wasabicreme – små salater
Kalvebøf – Sauce Blanquette – friske asparges

Fire kødelskere
Tatar af Teres major – svampemayo – syltede svampe
Côte de Boeuf – Bearnaise – Cracked fries

En hyggelig flok om bordet
Bruschettas med Edderkop – kryddermayo – urter
Presa – Romesco – godt brød

Farverige hapsere og en velkomponeret forret

Slå middagen an med en lille hapser til en drink eller forkæl dine gæster med en enkel, velkomponeret forret.

Den lille hapser

  • Servér vores saftige Edderkop af kalv på en lækker og sprød bruschetta med en aromatisk kryddermayonnaise og friske urter på toppen. Servér et glas bobler til som prikken over i'et.
  • Eller slå middagen an med en eksplosion af farve og smag med en rødbede- og rosmaringravad Teres Major, serveret enten som en lille hapser på en saltkiks eller en tallerkenanretning med tynde skiver gravad kød, salat og wasabicreme. Drik hertil en fyldig hvidvin, for eksempel en oversøisk Chardonnay.

Den velkomponerede forret

  • En helt fintskåret tatar af Teres Major med svampemayo og syltede bøgehatte fungerer eminent som en lækker, kold forret, gerne ledsaget af et køligt glas Pinot Noir.

Herlige hovedretter

Brug de lidt større udskæringer til hovedret, serveret old school med grønt og en god sauce – eller anrettet på fad som delemad.

  • Tilbered vores Presa af tunggris smukt rosa og servér med grillede grøntsager og en sherryglaze – eller læg skiverne på et fad og dæk delvist med den spanske Romesco sauce og servér godt brød til. Prøv et glas orangevin hertil.
  • Steg din Côte de Boeuf til ildrød perfektion, pisk en skøn Bearnaise og servér med cracked fries – eller gå italiensk på den og servér som Tagliata med bøffen i røde skiver, dækket af parmesan og rucola, og med en trøffelmayo til dyp. Og med lidt Nebbiolo i glasset har du et godt makkerpar.
  • Læg to kalvebøffer på grillen og steg dem røde eller mørk rosa. Fejr foråret med nye asparges, nye kartofler og en sauce blanquette – eller lidt svampepasta og friskhøvlet trøffel. Og gerne et glas rød Bourgogne på siden.

Den rette vin til den rette menu

Igen i år har vi indgået et samarbejde med podcasten Vin for begyndere, hvor de to entusiastiske vinnørder Jonas Landin og René Langdahl gør lytterne klogere på de dejlige dråber og forholdet mellem mad og vin. Her er god inspiration at hente til din Butcher’s Dinner Box. Lyt til deres afsnit særafsnit om påskefrokosten her, eller der hvor du lytter til podcasts.  

I afsnittet deler de en opskrift til henholdsvis Presa og Edderkop af kalv, som du netop finder i boksen, og til vores Porchetta, som i den grad gør sig godt på et påskebord. Til alle tre udskæringer anbefaler de selvfølgelig også den helt rette vin.   

 

Tip: Læs vores guide til, hvordan du steger dit kød fra Dyrbar allerbedst.

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag