Ikonisk Philly Cheese Steak Sandwich med Nyretapper (onglet) fra Dyrbar

Den ikoniske amerikanske sandwich, The Philly Cheese Steak, er en velkendt klassiker i diner-miljøet og på diverse gadehjørner i USA. Heldigvis er den efterhånden så populær en sandwich, at den har spredt sig til flere lande – det gælder imidlertid desværre ikke til Danmark, hvor vi ikke finder ret mange restauranter eller caféer, som serverer den. Men vi har lov at håbe..!

Philly Cheese Steak’en er egentlig ganske simpel - men ret så uimodståelig. Det handler egentlig bare om kombinationen af godt, blødt hvidt brød (det hvideste du kan finde), bløde løg stegt med peberfrugt, sennep, tyndskåret oksekød og så en eller anden form for ost - ofte er det den milde italienske provolone, den skriggule, formstøbte amerikanske smelteost eller endda ost på tube!

Jeg har i samarbejde med Dyrbar lavet min egen version, som er utrolig nem og velsmagende, men kødet er med til at give sandwichen én over nakken på smagen - jeg har nemlig valgt at bruge Nyretapper til fyldet!

Find nyretapper her: Onglet

Det er mit indtryk, at mange danskere stadigvæk bakser med at forstå begrebet Nyretapper - mange forventer nemlig, at det har noget med indmad at gøre. Det har det slet ikke - og så alligevel.

Nyretapperne, som folk med hang til det franske kender som Beuf Onglet, er nemlig to muskler, som holder nyrerne på plads inde i oksen. Så det hænger sammen med indmaden, men er et reelt stykke kød i sig selv. Tilberedt rigtigt er det en virkelig lækkerbisken, der kan få en fantastisk stegeskorpe og et knaldrødt indre med masser af dyb, mineralsk smag og god struktur.

Og bid mærke i det med det knaldrøde indre – det er nemlig nøglen til succes med denne udskæring: Nyretapper skal steges helt rare, alternativt medium rare, hvis du ikke er til det helt røde (men det er jeg). Så bliver kødet nemlig optimalt saftigt, smagfuldt, tyggevenligt og helt perfekt til formålet: Nemlig en Dyrbar Nyretap Cheese Steak Sandwich!

Fang opskriften herunder

 

4 stk hoagiebrød eller meget store bløde pølsebrød

600 gram nyretapper/onglet fra Dyrbar

3 stk peberfrugt

2 stk løg

12 stk provelone eller cheddar-smelteost, skiver

1 spsk. balsamico-eddike

1 spsk. sukker

4 spsk. sennep

2 spsk. smør

 

  1. Snit dine peberfrugter i helt tynde skiver - det samme med løg. Smid løg på en pande med en klat smør og lad dem stege i 15-20 minutter ved middelvarme med sukker, salt og balsamico. Tilsæt derefter peberfrugt og lad dem stege med i 10-15 minutter, indtil de falder sammen og det hele bliver relish-agtigt. Hold det lunt, eller lad det stege ved laveste temperatur, mens du forbereder resten.
  2. Soigner din nyretapper for eventuelle store sener og sørg for, at den har fået stuetemperatur i 30-40 minutter, inden du steger den. Husk at give den en smule salt lige inden stegning, ikke peber da dette kan give en brændt smag.
  3. Varm en pande op til høj varme med en sjat olie - smid kødet på og steg det 2,5 minut på hver side, så det får en solid stegeskorpe.
  4. Skru lidt ned for varmen og giv den 2 skefulde smør - steg det i ca. 5-6 minutter, hvor du løbende vender kødet og øser med smør. Mærk efter - den skal stadigvæk være lidt blød, men må ikke være helt blød. Lad den hvile på en rist efterfølgende i 4-5 minutter.
  5. Flæk dine hoagie-brød og smør dem med sennep - læg skiver af ost på. Fyld godt med peberfrugt-løg-relish i. Skær nu din onglet/nyretapper i helt tynde skiver - de skulle gerne være rare/medium rare (nemmere at tygge og bedre smag!). Læg dem i din sandwich og luk sammen. Så er der serveret!

Denne opskrift bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag