Krogmodnet Tomahawk af gris med rustik Chianti

Bringes i samarbejde med podcasten Vin for begyndere og de to værter René Langdahl og Jonas Landin. Opskriften herunder findes i særafsnittet her.

Denne servering sender de to vin- og mad-aficionados, vinekspert René Langdahl Jørgensen og radiovært Jonas Landin, på en tur i tid og rum. Det er kombinationen af de mediterrane krydderier som rosmarin, citron, salvie og hvidløg, som smagssættere for grillet gris, sammen med en rustik Chianti, der får dem til at længes efter italiensk bondegårdsferie på en Agriturismo under Italiens sol - med duften og smagen af Italien lige under snuden.

René indrømmer gerne, at han er kæmpe fan af den smagsintense Tomahawk, hvor krogmodningen af kød og fedt virkelig skærer igennem i smagsbilledet. Man kan fjerne urterne før grillning, hvis man ikke er vild med den lidt brændte smag af urter over ild i sit kød.

Vinen, René og Jonas anbefaler til, er en Chianti fra Toscana, lavet på syv forskellige italienske druer med hovedvægten på Sangiovese, og er en Diamine Chianti DOCG 2021, Podere Giocoli.

Tomahawk ala Vin for begyndere

INGREDIENSER

 • 1 stk Krogmodnet Tomahawk af gris
 • 2 fed hvidløg, trykket flade med en kniv
 • 2 kviste rosmarin
 • 2 kviste salvie
 • Strimler af skræl fra en hel citron

 FREMGANGSMÅDE

 1. Rids fedtkanten på Tomahawken og kom i en plasticpose med krydderierne, der er flået lidt fra hinanden.
 2. Lad trække i mindst et par timer.
 3. Varm grillen op. Brun kødet over direkte varme i et par minutter med fedtkanten først.
 4. Flyt kødet til indirekte varme og steg stille videre i ca. 7-8 minutter på hver side.
 5. Lad trække lidt og test temperaturen. Gentag evt. stegning på direkte varme, hvis du ikke synes den har fået nok.
 6. Lad kødet hvile inden servering. En bøf som denne skal hvile i minimum 10 minutter, så varmen kan fordele sig. Brug altid stegetermometer for at sikre den ønskede temperatur. Vi foretrækker, at Tomahawk serveres rosa – mellem 60 og 64 grader.

SERVERING

Servér Tomahawken med sæsonens sidste asparges, som også grilles og overhældes med vinaigrette med estragon og hakkede hårdkogte æg – og selvfølgelig en god vin til – for eksempel den toskanske Chianti Jonas og René foreslår. 

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag