Natmad til nytår: Burger med grillede krogmodnede nakkekoteletter, brioche, chilidip og sprøde urter
Skal denne fantastiske burger være dit første måltid i det nye år? Vi lover, at den nok skal hjælpe med at få sparket det nye år godt i gang, når de sidste raketter er fyret af!
Den er komponeret af kokken Mikkel Marschall, som fornyer den klassiske okseburger med skiver af grillede og krogmodnede nakkekoteletter, der giver godt bid, grillsmag og en herlig, dyb og saftig smag. Burgeren giver også den populære natsnack, rullekebabben, kamp til stregen med både en hjemmelavet hvidløgsdressing og en (for)rygende chilisauce. Friske urter renser munden og det hele pakkes ind i en fjerlet, smørduftende brioche-bolle.
Velbekomme og godt nytår!
Opskrift til 4 personer
Brioche-boller (lav dem allerhelst selv, eller køb dem hos en bager):
300 g sødmælk
2 æg
560 g mel
Køres sammen på røremaskine og hviler i røreskålen i 30 minutter
Gærblanding:
6 g tørgær
50 g varmt vand
15 g sukker
8 g Salt
Dejen køres videre på lav/medium hastighed. Vand og gær røres sammen og tilsættes gærblandingen sammen med sukker og salt.
Dejen tilsættes 150 gr smør (stuetemperatur) i tern, og kører i 15 minutter ved middel hastighed.
Lad herefter dejen hæve ved stuetemperatur i en time, og sæt herefter dejen på køl. Gerne natten over.
Dejen portioneres i 90 grams boller og kommes i ringe på 11cm. Dejen presses flad i ringene og hæver herefter lunt, til de er hvælvede. De pensles med en æggeblanding (æggeblomme og mælk) og strøs evt. med en lille smule sesam og bages ved 200 grader i ca. 8-10 minutter eller indtil de er gyldne
Kød:
4 Dyrbar koteletter af krogmodnet nakke
Olie
Salt og peber
1 kvist rosmarin
2 fed hvidløg, let knuste med bladet af en kniv
Gnid koteletterne med olie og krydr dem med salt og peber. Grill dem på en rygende varm grillpande. Vend dem ofte. Når de er ved at være færdige, skrues der ned for varmen og smørret, rosmarin og hvidløg tilsættes. Bad nu koteletterne i det brusende smør med en ske. Tag koteletterne af varmen og lad dem trække i 15 minutter. Skæres i skiver og er nu klar til burgerne. Koteletterne kan også grilles på en gasgrill.
Hvidløgsdressing:
2 dl creme fraiche 38%
1 dl mayonnaise
Salt og peber
Saft af ½ citron
2 fed frisk revet hvidløg
Alt blandes sammen og smages til med salt og peber.
Stærk chilidressing:
45 gram soltørret tomat
45 gram tomatpure
20 gram chiliflager
10 gram sukker
10 gram citronsaft
5 gram salt
100 gram neutral olie
1 fed hvidløg
Det hele blendes sammen.
Burgerfyld:
Iceberg, tomat, rødløg, friske koriander, frisk persille, frisk mynte
Servering: Bollerne flækkes og den nederste del smøres med hvidløgsdressing. Herpå lægges først iceberg, dernæst koteletter, tomat og løg. Der dryppes med chilidressing efter smag, og til sidst fyldes op med urter og en ekstra klat hvidløgsdressing.
Det kan du forberede i god tid: Bag bollerne. Forbered de to dressinger og stil koldt. Klargør burgerfyld og opbevar køligt.
Ved servering: Lun bollerne hurtigt. Steg koteletterne umiddelbart inden brug. Saml burgerne som beskrevet.