Spring til indhold

Opskrift: Peberbøf af Big Bøf

Peberbøf af Big Bøf
Kalv

Peberbøf af Big Bøf

Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen

 

Peberbøf eller 'Steak au poivre' er en klassisk fransk ret, der består af en bøf, der er dækket med knuste sorte peberkorn og steges på panden, indtil der dannes en skorpe på overfladen af kødet. Steaken afsluttes derefter med en pandesovs lavet af cognac, fløde og oksefond.

Jeg brugte en skøn udskæring fra Dyrbar, som går under navet Big Bøf – det er en udskæring af kalvemørbrad-hovedet, som har en utrolig fin og mør struktur, som giver dig en saftig og velsmagende bøf-oplevelse. 

For at tilberede retten, dækkes steaken først med et generøst lag knust sort peber, der tilfører kødet en kraftig og krydret smag. Steaken steges derefter på en varm pande med lidt olie eller smør, indtil der dannes en gyldenbrun skorpe på ydersiden, og kødet er tilberedt til den ønskede grad af saftighed.

Lige inden steaken er tilberedt, hælder man cognac på og flamberer den – herefter tages bøffen af panden og sættes til side, mens saucen tilberedes. Oksefond tilsættes derefter panden sammen med et skvæt fløde, og blandingen simrer, indtil den tykner let.

INGREDIENSER

 • 2 stk bøf (eks. Big Bøf af kalv fra Dyrbar)
 • 1 dl sorte peberkorn (eller blandede peberkorn)
 • 50 gram smør
 • 2 spsk. cognac
 • 1 dl oksebouillon
 • 1 dl piskefløde
 • 2 spsk. olivenolie

FREMGANGSMÅDE

 1. Tag bøfferne ud af køleskabet en times tid inden servering, så de bliver tempereret. Pak dem også ud af deres indpakning.
 2. Knus groft dine peberkorn i en morter  pensl dine bøffer med olivenolie og 'paner' dem i knust sort peber på begge sider. Giv dem også et drys salt.
 3. Varm en pande op til høj varme  steg bøfferne i ca. 2 minutter på hver side. Når begge sider har fået stegeskorpe, hælder du smørret på, lader det bruse op og øser det over bøffen med en spiseske. Det gøres i 3-4 minutter alt efter tykkelsen på din bøf.
 4. Sluk for emhætte, hvis du har den tændt  hæld cognac på og stik ild til den. Lad flammen dø ud og løft så bøffen over på en rist og lad den hvile lige så lang tid, som den var på panden.
 5. Kog panden af med bouillon og fløde  stadig ved høj varme, så den kan koge ind. Smag til undervejs med salt.
 6. Bøffen serveres med pandesauce og tilbehør såsom kartofler eller grillet spidskål.

Læs mere

Jesper bekriger madspild med høj gastronomi: ”Vi tænder på de alternative udskæringer.”
Ekspertviden

Jesper bekriger madspild med høj gastronomi: ”Vi tænder på de alternative udskæringer.”

Mig & Mit Kød – med køkkenchef Jesper Bæk Løbner, Restaurant Nögen 25 kasser broccoli eller kiwi, som lige er på den anden side af udløbsdatoen. Det er hverdagskost i køkkenet på Restaurant Nö...

Læs mere
BARBECUE FLÆSKESVÆR
Gris

BARBECUE FLÆSKESVÆR

Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen  Flæskesvær eller slagter-bolcher, som de passende bliver kaldt, er en vaskeægte klassiker af en snack, som kan bruges til mange f...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag