Peking Pork på Edderkop fra Dyrbar

Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen

Hvis man leder efter inspiration til nem og delikat aftensmad, er det altid fristende at se i retningen af det asiatiske køkken, hvor man finder alt fra stir-frys over woks til andre hurtige, lækre retter. Tit kan man også finde mange af disse klassikere hos take away-restauranter, men du får typisk endnu bedre smag og struktur, hvis du selv laver retterne - lad os kalde det hjemmelavet takeaway!

Og den seneste opskrift, jeg har kastet mig over, er Peking Pork - en velkendt klassiker fra det amerikansk-kinesiske univers, bare i en hjemmelavet udgave.

I al sin enkelthed er det en ret med en lækker smag med sprøde, sticky stykker svinekød, vendt i en ægge-majsstivelsesmasse og krydret sauce. Kødet får hermed en særlig coating, som forbliver sprød og lækker, selv når du rykker den over i den varme, klistrede sticky sauce.

Til denne ret har jeg brugt en genial udskæring fra Dyrbar, som går under navnet Edderkoppen - vi har tidligere brugt Edderkoppen til https://mandekogebogen.dk/garlic-butter-steak-potatoes.1970.html

Men denne gang er udskæringen fra gris - en lækker, mør og smagfuld udskæring, som passer perfekt til denne ret. 

Fang opskriften herunder:

INGREDIENSER

  Kød

  • 250 gram svinekød (edderkoppen fra dyrbar, kotelet, mørbrad etc.)
  • 1 stk æg
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • ½ tsk fint salt

  Marinade

  • ½ dl soyasauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. honning, sirup eller sukker
  • 1½ spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1½ tsk majsstivelse
  • 1 spsk. chilisauce (sursød eller sriracha)
  • ½ tsk five spice-krydderi, kan undlades

  FREMGANGSMÅDE

  1. Soigner dit kød for overskydende fedt og hvis du har en kødhammer, så giv det lige et par slag ligesom når man mørner en schnitzel - skær kødet ud i mundrette bidder. Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med majsstivelse og salt. Hæld kødstykkerne i og giv dem en god coating.
  2. Bland alle ingredienserne sammen til marinaden og hav den klar - sæt også ris over at koge, hvis du bruger det som tilbehør. Du kan også bruge pasta, brød og ellers spise det alene.
  3. Varm en wok op med en gavmild sjat olie til meget høj varme - smid de æggedækkede svinetern ned i olien og friter dem sprøde. Hæld dem på fedtsugende papir og kasser alt undtagen 1 tsk. olie - smid wokken tilbage på varmen og hæld marinaden på wokken. Lad det koge op og tykne ind - tilsæt lidt vand løbende, indtil du får den rette konsistens. Det er nemmere at tilføje lidt efter lidt, så du også kan justere smagen.
  4. Når tykkelsen er perfekt, smider du de sprøde stykker kød op i saucen giver dem 1 minuts opkog og serverer straks - gerne på toppen af ris med lidt sesamfrø og finthakket forårsløg.

  Ugens forslag

  SHARING IS CARING

  Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag