Piggy wellington - klassikeren med et twist

Mange kender nok den skønne klassiske Beef Wellington af okse, men nu kommer vi med et Dyrbar twist.

Denne gang har vi fundet den klassiske Beef Wellington opskrift frem men krydret den lidt til at man nu kan lave den med gris i stedet - nærmere specifikt med tunggris. Her benytter man sig af Chateaubriand, dette fantastiske midterstykke af mørbraden. Kan købes her: Klik her

  • Brun kødet på alle sider i hed olie, krydr med salt og peber, og stil til side 
  • Lav en kompot af karamelliserede rødløg, smagt til med balsamico, brun farin, timian, salt og peber.
  • Læg tynde skiver af parmaskinke med overlap på et skærebræt, dækket af husholdsningfilm og dæk med løgkompotten. Smør evt. kødet med dijonsennep eller engelsk sennep, læg på løgkompotten, og rul det hele sammen til en fast pakke.
  • Læg på køl, imens du ruller en stor plade butterdej ud. Overfør det indpakkede kød – UDEN husholdningsfilm – til butterdejen, og pak sammen til en helt lukket pakke. Skær eventuelle dejrester fra, og brug dem til at dekorere pakken med, med flotte figurer. Eller skær et fint mønster med en kniv uden at skære igennem dejen.
  • Pensl hele pakken med et sammenpisket æg. Bag ved 200 grader, til kernetemperaturen er cirka 60 grader (for en mørk rosa steg). Tag ud og lad hvile lidt, og server derefter med det ønskede tilbehør. Tranchér gerne ved bordet, så dine gæster kan nyde synet af den hele  Piggy Wellington.

TIP: Eventuelt kan man lægge en stribe af en god blåskimmelost ned langs midten på parmaskinken med løgkompotten.

På denne måde overrasker du helt sikkert nogle af gæsterne til årets nytårsbord, god fornøjelse! 

Hvis du vil finde Beef Wellington opskriften kan du finde den her: Se mere her

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag