Smør ala Cæsar: Gør din udskæring til en smagsbombe med krydret smør
Det er smørret, der gør’et, sagde man engang. Og de vise ord er ikke helt i skoven. Smør er nemlig en genial makker til velstegt kød, og en fantastisk formidler af forskellige smagselementer, når det veltilsmagte kryddersmør langsomt smelter ud over kød og tilbehør, og forener smagsstoffer og kød.
Krydret smør kan smagsættes med et utal af ingredienser – krydderurter, krydderier, karamelliserede løg, citron, alkohol, bacon, ost… – men her læner vi os op ad en skøn restaurant-klassiker og tilbereder vores smør a la dressingen til Cæsarsalat med hvidløg, parmesan, citronskal og den karakteristiske salte ansjos.
Perfekt til både stegt og grillet gris, kalv og det ledsagende tilbehør som en sprød Hasselbach-kartoffel eller en dampet broccolini.
INGREDIENSER
- 100 gram smør
- 1 fed revet hvidløg
- Revet skal af en usprøjtet citron
- 40 gram revet parmesan
- 1-2 tsk ansjospure eller en halv dåse fileter, finthakkede
- 1 spsk hakket persille
- Friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
- Alle ingredienser røres sammen og rulles til en pølse i film eller kommes i en skål. Nedkøles før brug. Kan også fryses.