Tre toplækre steak sandwich
Steak sandwich er en vildt lækker, uformel – og lidt kæk – måde at servere et stykke velstegt oksekød på. Skåret ind til benet befinder vi os et sted mellem en luksus-burger og en eksklusiv sandwich – du bestemmer selv hvor, alt efter hvordan du skruer din sandwich sammen. Her er tre bud, der hver især kan lidt af hvert.
Steak Sandwich de Luxe med Cote de Boeuf
Smør en stor, ristet briochebolle generøst med en velkrydret trøffelmayo (hjemmerørt mayo eller den bedste købe, rørt med en god portion trøffelpuré), dæk underdelen med sprød salat. Fordel skiver af en rød, intervalstegt Cote de Boeuf over. Top med skiver af smørstegte, vilde svampe, hakkede cornichoner og gerne godt med friskrevet trøffel, og læg toppen på.
Steak Sandwich a la Caesar med Teres Major
Flæk et sprødt, hvidt baguette, og smør med Caesar-dressing (mayo med ansjoser, hvidløg, citron og revet parmesan), tilføj sprød salat, skiver af lun Teres Major og parmesan-chips, som er parmesan, bagt i ovnen til gyldent og sprødt.
Philly Cheese Steak Sandwich med Onglet eller Bavette
Steg Onglet eller Bavette rødt, krydr med BBQ krydderi til slut i stegningen, og tag det af panden. Steg skiver af løg og peberfrugt på samme pande, til de er helt karamelliserede. Rist et par meget store pølsebrød eller andre lange, bløde brød. Skær kød i mundrette strimler og vend med de karamelliserede løg. Dæk blandingen med rigeligt af smeltevenlig ost, f.eks. Cheddar, Taleggio eller Port Salut og lad stå lidt under låg, inden blandingen forsigtigt lempes over i de lune brød.