Vietnamesisk salat med teres major

Bringes i samarbejde med podcasten Vin for begyndere og de to værter René Langdahl og Jonas Landin. Opskriften herunder findes i særafsnittet her.

Jonas Landin drømmer om at grille på asiatisk, så derfor har René, som er hjernen bag opskrifterne, valgt at tilberede en asiatisk oksekødssalat, hvor skiver af pebermarineret Teres Major ligger på en salat af 80’er-ikonet kinakål (hvis du kan finde det i butikkerne), grillet frugt – enten halvmoden mango eller ananas – og friske krydderurter i form af koriander, thai-basilikum og andet godt.

Teres major’en tørmarineres i en rub af flere slags peber og korianderfrø i en lufttom pose (eller vacuum) inden grillstegningen, og afslutningsvis overhældes dressingen med en sur-sød dressing og toppes med lidt sprøde saltmandler.

Til den aromatiske salat serverer de en læskende og aromatisk tysk Riesling med knivskarp syre og moderat restsødme, men dog nok til at spille op imod den sød-syrlige salat. Vinen er en Riesling Feinherb fra producenten Loch, Weinhof Herrenberg 2021, Saar/ Mosel.

Vietnamesisk salat ala Vin for begyndere

INGREDIENSER

Pebermarineret Teres Major

  • 2 stk Teres Major
  • 1 spsk sorte peberkorn
  • 1 spsk Sezchuanpeberkorn
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 tsk groft salt

Salat

  • ½ kinakål (eller Romaine- eller hjertesalat)
  • 1 lille friséesalat
  • 1 halvmoden mango skåret i skiver, som grilles hårdt – og derefter skæres i strimler
  • 2 thaiskalotteløg eller almindelige løg i meget tynde skiver
  • En dusk koriander
  • En dusk thaibasilikum
  • 100 g ristede saltmandler

Dressing

  • 1,5 spsk fiskesauce

FREMGANGSMÅDE

  1. Rist eventuelt krydderierne på en tør pande først og knus dem derefter groft.
  2. Kom krydderierne i en plastic- eller vacuumpose sammen med kødet og vacuumér eller tryk luften ud.
  3. Lad trække i mindst en time.
  4. Grill herefter kødet 1 minut på hver side
  5. Lad hvile i 5 minutter
  6. Giv dem herrefter endnu 2 minutter på hver side til kernetemperaturen er mellem 52 og 55 grader.
  7. Lad hvile endnu 5 minutter inden servering.
  8. Snit og hak ingredienserne til salaten, grill mangoskiverne hårdt, bland det hele sammen og vend med dressing lige før servering. 

SERVERING

Det grillede kød skæres i skiver og lægges oven på salaten. Top med lidt saltmandler og urter.

 

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag