På rundtur i verdenskøkkener

Vi vil gerne byde vores nakkefilet velkommen ved at sende den på rundtur i et par af verdenskøkkenerne – og dermed også inspirere til at lukke de forskellige madkulturer ind i vore egne køkkener. Så lad os tage en tur rundt til Mexico, Sydøstasien og Italien – i vores fortolkninger.

 

Mexico: Tacos al Pastor:

En smagfuld fusion mellem mexicansk og libanesisk madkultur, der spises som populær street food i Mexico i dag. Kom nakkefileten i cocotte eller stegepose med en marinade af appelsinsaft, olie, lidt eddike, chili, skalotteløg, nelliker, spidskommen, salt og peber og også gerne de flotte røde Annatofrø, hvis de kan skaffes. Langtidstilbered, for eksempel 10 timer ved 100 grader. Pluk i stykker, vend med marinaden og server på små, lune majstacos med koriander, en tomat/løgsalsa, sprødt grønt og det traditionelle stykke stegt ananas.

 

Asiatisk-inspireret gris i baos:

Tilbered fileten hel, eller skær den i fire ’bjælker’ på langs for mere overflade. Lav en sticky glaze af soja, farin, hvidløg, ingefær og sesamolie, der koges til en tynd sirup. Tilbered kødet sous vide med lidt glaze – 63 grader i 8 timer, eller brun kødet af på en pande. Kom nu på en brandvarm grill, evt en yakitori, og glasér løbende med glazen, til kødet er helt lakeret. Skær i skrå skiver og server med sprøde grøntsager i en lun bao (en blød, dampet kinesisk bolle – nem at lave, eller kan købes på frost) og en god gomadressing (cremet sesamdip).

 

Italiensk gris i mælk:

Nakkefileten brunes på alle sider i en stegegryde, krydres med salt og masser af peber, tilsættes godt med hele fed hvidløg, rosmarin og salvie og overhældes med halvanden liter sødmælk. Snurrer stille i 1,5-2 timer til mør. Saucen skiller og det er meningen! Lad saucen koge lidt ind til perfekt smag, mens kødet skæres ud. Serveres med mos, polenta eller ristede kartofler med masser af krydderurter samt en frisk, bitter salat.

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag