Vores forslag til tilberedning er lidt lang, men den virker!

Lav en rub af de krydderier, du bedst kan lide, husk dog altid salt, peber og gerne brun farin, chili og paprika. Du kan også købe en god BBQ krydderiblanding.

Rub kødet med denne krydderiblandingen og lad det trække lidt. Læg kødet i en lille bradepande og hæld en dl god æblejuice ved samt et par smørklatter. Luk med et tætsluttende låg af stanniol. Under tilberedningen skal kødet ”dampes”, så vigtigt at stanniol-låget slutter helt tæt.

Stil bradepanden i ovnen ved 200 grader i 3 timer, til kødet er så mørt at det slipper benene. Tag kødet op og lad det køle af i ca. 1 time, så kødet lige sætter sig, da det ellers er svært at arbejde med marinade.

Lav en god BBQ marinade, der er så tyk, at den klæber til kødet. Smør marinaden godt ind i kødet og lad det stå og trække i en 15-20 minutter. Steg i en 220-250 grader varm ovn i ca. 10-15 minutter til kødet er godt karamelliseret.

Hvis man ønsker grillsmag, skifter man bare ovnen ud med grillen. Kødet skal være helt mørt og skille let fra benene uanset valg af tilberednings-metode.