Vores forslag til tilberedning er lidt lang, men den virker!

Lav en rub af de krydderier, du bedst kan lide, husk dog altid salt, peber og gerne brun farin, chili og paprika. Du kan også købe en god BBQ krydderiblanding.

Rub kødet med denne krydderiblanding og lad det trække lidt. Læg kødet i en grill-foliebakke (kraftig) og hæld væske ved så kødet dækkes. For eksempel en god æblejuice, fond eller øl så kødet braiseres. Luk med et tætsluttende låg af stanniol. Under tilberedningen skal kødet braiseres, så det er vigtigt at stanniol-låget slutter HELT tæt. Vi bruger gerne flere lag folie, da en lille utæthed kan udtørre kødet. 

Stil bradepanden i ovnen ved 160-180 grader i 4-5 timer, til kødet er så mørt at det slipper benene. Tjek væsken under braiseringen og tilføj evt. mere væske under tilberedningen. Tag kødet op og lad det køle af i ca. 1 time, så kødet lige sætter sig, da det ellers er svært at arbejde med marinaden.

Lav en god BBQ marinade, der er så tyk, at den klæber til kødet. Smør marinaden godt ind i kødet og lad det stå og trække i en 15-20 minutter. Kødet er nu klar til at komme i den varme ovn igen eller på grillen. Tilbered til marinaden har sat sig i kødet, og den er karamelliseret. Kig efter en flot mørk karamellisering. 

Kødet skal være helt mørt og skille let fra benene uanset valg af tilberedningsmetode.