Tilberedning af Okse Cote de Boeuf - krogmodnet
- Tag bøffen ud af køleskabet 1 time før stegning (2 timer før servering),og salt den grundigt.
- Læg bøffen på en meget varm pande med olie, og steg i 2-3 min på begge sider, så du får en god stegeskorpe.
- Hvil 5 min
- Steg igen i olie 2-3 min på hver side
- Hvil igen i 5 min
- Steg i smør, evt. tilsat hele fed hvidløg og rosmarinkviste eller lignende i1-2 min på hver side
- Lad bøffen efterhvile i 5 min inden den skæres ud i skiver og serveres.
Vi foretrækker at ramme en rosa/rare bøf, dvs. kernetemperaturen skal ligge på ca. 55°C
OBS: Brug altid stegetermometer for at sikre den ønskede temperatur.
Rød: 52-55°C
Medium: 60-65°C
Gennemstegt: 69-71°C