Spring til indhold

Tilberedning af Okse Côte de Boeuf - krogmodnet

Denne er lavet ud fra en Cote De Bouef på 1,2 kg. og 8cm tykkelse
  • Tag bøffen ud af køleskabet 30 min. før stegning og salt den grundigt
  • Læg bøffen på en meget varm pande med olie, og steg i 2-3 min på begge sider, så du får en god stegeskorpe
  • Hvil 5 min
  • Steg igen i olie 2-3 min på hver side
  • Hvil igen i 5 min
  • Steg igen i olie 2-3 min på hver side
  • Hvil igen i 5 min
  • Steg i smør, evt. tilsat hele fed hvidløg og rosmarinkviste eller lignende i 1-2 min på hver side
  • Lad bøffen efterhvile i 5 min, inden den skæres ud i skiver og serveres

Vi foretrækker at ramme en rosa/rare bøf, dvs. at kernetemperaturen skal ligge på ca. 55°C.

OBS: Brug altid stegetermometer for at sikre den ønskede temperatur. 
Rød: 52-55°C
Medium: 60-65°C
Gennemstegt: 69-71°C