Spring til indhold

Tilberedning af short ribs - Gris

Vores forslag til tilberedning er lidt lang, men den virker!

  1. Lav en rub af de krydderier, du bedst kan lide, husk dog altid salt, peber og gerne brun farin, chili og paprika. Du kan også købe en god BBQ krydderiblanding.
  2. Rub kødet med denne krydderiblanding og lad det trække lidt.
  3. Pak kødet tæt med stanniol rundt om, så der ikke kan slippe damp ud. Læg en klat smør ind til kødet. Under tilberedningen skal kødet braiseres, så det er vigtigt at stanniolen slutter HELT tæt. Vi bruger gerne flere lag folie, da en lille utæthed kan udtørre kødet.
  4. Stil bradepanden i ovnen ved 200 grader varmluft i to timer. Åben ikke ind til kødet.
  5. Tag kødet ud og lad det køle af i ca. 1 time, så kødet lige sætter sig, da det ellers er svært at arbejde med marinaden.
  6. Lav en god BBQ marinade, der er så tyk, at den klæber til kødet. Smør marinaden godt ind i kødet og lad det stå og trække i en 15-20 minutter.
  7. Kødet er nu klar til at komme i den varme ovn igen eller på grillen. Tilbered til marinaden har sat sig i kødet, og den er karamelliseret. Kig efter en flot mørk karamellisering.
  8. Kødet skal være helt mørt og skille let fra benene.

God fornøjelse med madlavningen! 🍽️