Tilberedning Krogmodnet Ribbenssteg
Sådan tilbereder du den perfekte ribbenssteg:
- Lade stegen stå udpakket og utildækket i et fad i køleskabet natten over, så den bliver helt tør.
- Tag stegen ud af køleskabet en halv eller hel time inden du går i gang med den egentlige tilberedning.
- Gnid stegen med lidt smør eller olivenolie. Kom godt ind i rillerne – sværene må gerne blive skilt godt fra hinanden.
- Følg efter med godt med groft salt på svær og kød, og kværn peber på kødsiden. Lad gerne stegen stå en halv time og salte.
- Læg stegen på et lag af urter – løg, gulerod og porre – og sæt den i ovnen ved 140 grader varmluft. Sørg for at stegen står lige i bradepanden – løft de tyndere dele af stegen ved at lægge et halvt løg eller en foliekugle ind under de lave steder.
- Giv stegen mindst tre-fire timer. Tag den ud af ovnen, når kernetemperaturen er omkring 68 grader. Den vil fortsætte med at stige, og det er ok.
- Slut stegningen af med et godt sus varme, for eksempel 225 grader og eventuelt på varmluft. Men drop endelig grill-elementet i ovnen og slip for at brænde både hus og svær af! Sveden svær lugter og smager skrækkeligt, og det er slet ikke nødvendigt med grill, når du steger en krogmodnet steg.