Grillet BBQ tournedos med frugtig Syrah
Bringes i samarbejde med podcasten Vin for begyndere og de to værter René Langdahl og Jonas Landin. Opskriften herunder findes i særafsnittet her.
I podcasten Vin for Begyndere fra den 18. juni 2023 bliver der eksperimenteret med at kombinere grillet kød med perfekt afstemt vin. En af grillretterne er René Langdahl Jørgensens og Jonas Landins tilberedning af Dyrbars tournedos af tunggris, tørmarineret med en BBQ-rub.
Rub’en indeholder blandt andet røget paprika, der spiller smukt op mod den Syrah fra Nord-Rhône, de vælger at servere til kødet, og hvor vinens let røgede og frugtagtige noter passer perfekt til krydringen.
Tournedos’erne kommer fra tunggrise, som er velvoksne dyr med en noget højere slagtealder end normale slagtegrise. Det giver noget mørkt og utroligt smagfuldt kød, som kun skal grilles kortvarigt, dels for at bevare saftigheden og den rosa nuance i stegningen, men også fordi tørmarinaden indeholder brun farin, som kan branke ved for lang stegning.
Vinen er lavet på druen Syrah og er en Crozes Hermitage, Laurent Habrart 2021 fra Nord-Rhône.
Grillet BBQ tournedos af tunggris ala Vin for befyndere
INGREDIENSER
- En pakke med to styk tournedos af tunggris
- 4 spsk brun farin
- 4 spsk sød paprika
- 2 tsk. røget paprika
- 3 spsk knust sort peber
- 3 spsk salt
- 3 tsk hvidløgspulver
- 3 tsk løgpulver
- 1 tsk chiliflager
FREMGANGSMÅDE
- Kød og krydderier kommes i en plastic- eller vacuumpose, og luften vacuumeres eller trykkes ud af posen.
- Lad marinere et par timer.
- Grill kødet 2 min. på alle sider (udskæringen er nærmest kvadratisk)
- Lad trække så varmen fordeler sig.