Spring til indhold

Opskrift: Grillet BBQ tournedos med frugtig Syrah

Grillet BBQ tournedos med frugtig Syrah
Gris

Grillet BBQ tournedos med frugtig Syrah

Bringes i samarbejde med podcasten Vin for begyndere og de to værter René Langdahl og Jonas Landin. Opskriften herunder findes i særafsnittet her.

I podcasten Vin for Begyndere fra den 18. juni 2023 bliver der eksperimenteret med at kombinere grillet kød med perfekt afstemt vin. En af grillretterne er René Langdahl Jørgensens og Jonas Landins tilberedning af Dyrbars tournedos af tunggris, tørmarineret med en BBQ-rub.

Rub’en indeholder blandt andet røget paprika, der spiller smukt op mod den Syrah fra Nord-Rhône, de vælger at servere til kødet, og hvor vinens let røgede og frugtagtige noter passer perfekt til krydringen.

Tournedos’erne kommer fra tunggrise, som er velvoksne dyr med en noget højere slagtealder end normale slagtegrise. Det giver noget mørkt og utroligt smagfuldt kød, som kun skal grilles kortvarigt, dels for at bevare saftigheden og den rosa nuance i stegningen, men også fordi tørmarinaden indeholder brun farin, som kan branke ved for lang stegning.

Vinen er lavet på druen Syrah og er en Crozes Hermitage, Laurent Habrart 2021 fra Nord-Rhône.

Grillet BBQ tournedos af tunggris ala Vin for befyndere

INGREDIENSER

 • En pakke med to styk tournedos af tunggris
 • 4 spsk brun farin
 • 4 spsk sød paprika
 • 2 tsk. røget paprika
 • 3 spsk knust sort peber
 • 3 spsk salt
 • 3 tsk hvidløgspulver
 • 3 tsk løgpulver
 • 1 tsk chiliflager

FREMGANGSMÅDE

 1. Kød og krydderier kommes i en plastic- eller vacuumpose, og luften vacuumeres eller trykkes ud af posen.
 2. Lad marinere et par timer.
 3. Grill kødet 2 min. på alle sider (udskæringen er nærmest kvadratisk)
 4. Lad trække så varmen fordeler sig.

SERVERING

Skær Tournedos’erne i skiver og servér for eksempel med Romesco-sauce og grillede grøntsager  eller bare med en salat efter eget valg.

  Læs mere

  Vietnamesisk inspireret salat med teres major
  Okse

  Vietnamesisk inspireret salat med teres major

  Teres major’en tørmarineres i en rub af flere slags peber og korianderfrø i en lufttom pose (eller vacuum) inden grillstegningen, og afslutningsvis overhældes salaten med en sur-sød dressing og top...

  Læs mere
  Lidt om at stege kød med ben i
  Ekspertviden

  Lidt om at stege kød med ben i

  I vores udvalg af smagfulde udskæringer finder du flere stykker kød, der er udskåret, så de stadig sidder på benet. Det kan være det lange, flotte håndtag på Tomahawken, det karakteristiske T-ben, ...

  Læs mere

  SHARING IS CARING

  Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag