Lidt om at stege kød med ben i

I vores udvalg af smagfulde udskæringer finder du flere stykker kød, der er udskåret, så de stadig sidder på benet. Det kan være det lange, flotte håndtag på Tomahawken, det karakteristiske T-ben, der lægger navn til T-bone steak’en eller ribbenene i ribbenstegen.

 Myte: benene giver smag til kødet

Som navnene ovenfor antyder, er det ofte netop benene, der giver navn til en udskæring! Til gengæld er det lidt af en myte, at benene giver smag til kødet under stegningen, i hvert fald hvis det er en hurtig grill- eller pandestegning, for hverken den fede marv fra benet eller andre smagsstoffer kan nå at vandre over i kødet. Til gengæld giver benene på ribbenstegen god smag til saucen, når de står og steger med urter og lidt vand i bunden af en bradepande.

Sådan steger du bedst dit kød med ben på

Benet i en udskæring opvarmes langsommere end kødet, så husk, at kødet tæt på benet vil være mindre tilberedt end resten af udskæringen. Derfor er det en god ide at vælge en medium stegning – eller intervalstegning – når man steger en bøf eller kotelet med ben, da en meget rød stegning simpelthen vil resultere i en kold, rå kerne omkring benet. Lad også gerne kødet temperere på køkkenbordet, så knoglen ikke virker som en ren ’ispind’ midt i kødet.

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag