Ja! Din flæskesteg kan fint fryses! Læs hvordan du gør her
Hvis du gerne vil have flæskestegen i hus allerede nu – så køb den endelig – og læg den i fryseren!
Men går indfrysning ikke ud over kvaliteten, tænker du måske? Nej! Det er netop fordelen ved krogmodnet kød! I modningsprocessen smider en flæskesteg mellem 10 og 15 % af sin vægt i form af væske – det er det, der gør smagen så intens, og i øvrigt forklarer, hvorfor krogmodnet kød koster lidt ekstra. Og når der er mindre væske i stegen, dannes der betydeligt færre frostkrystaller, som kan ’sprænge’ kødet, når det fryser, og give en ’sjasket’ steg.
Lad stegen tø op i indpakningen over et par dage i køleskabet (så sparer dit køleskab også energi samtidig). Pak derefter stegen ud, og lad den lufttørre på et fad i køleskabet 12-24 timer med bar svær. Så får du en fantastisk lækker steg, hvor sværen bliver utroligt sprød.