Æble-BBQ dip til flæskesvær
Snacks kræver dip – og da grisens kød har en naturlig frugtagtig sødme, vil en frugtbaseret dip være helt optimal!
Derfor har vores venner fra Cold Hand Winery komponeret denne skønne æbledip til os, der matcher de salte svær helt perfekt. Cold Hand er et frugtvineri mellem Randers og Viborg, der ligger omgivet af æbletræer, og hvor Jens Skovgaard og Flemming Villebro sender et væld af spændende frugtvine ud i verden. Et godt dansk match til smagfuld dansk gris.
Ingredienser
- 1 stort løg
- 3-4 store madæbler – gerne Belle de Boskoop
- 3 fed hvidløg
- 1 chipotle chili (fra dåse)
- 2 spsk barbecue sovs, alternativt 2 spsk ketchup og ½ tsk røget paprika
- 3 spsk sukker
- salt, peber
- ½ dl. Feminam
Fremgangsmåde
- Skær løget i 3 skiver på tværs af ringene.
- Smør en varm stegepande med 5 dråber olie og brænd løgskiverne på panden, indtil de er sorte på fladen, men ikke forkullede!
- Kom løgskiverne i en lille kasserolle sammen med æblerne, som er skåret i både uden kernehus men MED skind, samt hvidløg.
- Læg låg på og varm kasserollen op, indtil æblerne er helt udkogte og indholdet er næsten karamelliseret.
- Tag gryden af varmen og tilsæt Chipotle, sukker, barbecue, salt og peber.
- Stavblend det hele til en tyk kompot.
- Når det er kølet lidt af tilsættes Feminam og der smages til med salt, peber og evt. mere barbecue sovs eller paprika.
Tips
- Drik resten af din Feminam let kølet til dine svær.
- Dippen kan også bruges til pensling/glasering af spareribs.
Find opskriften på krogmodnede flæskesvær her.