Ultimativ guide til langtidstilberedning

Dunkle aftener, regn og rusk. Noget, der kalder på mørke gryder med saftige braiserede kødstykker, fulde af smag og mundfylde, der i timevis har knurret på komfuret eller i ovnen. Møre bidder af langfibret kød, omgivet af tætte saucer og smagfulde urter – og måske et godt glas vin eller en mørk øl?

Hvad enten man kalder det langtidstilberedt, simremad, braisering eller gryderet handler det om, at man lader et stykke godt kød snurre med grøntsager, urter og krydderier sammen med en velvalgt braiseringsvæske, til kødet er smeltende mørt.

Fidusen er, at retten kan sættes over mange timer før, den skal nydes, hvorefter de næste køkkenforpligtelser først opstår, når der skal tændes op under det tilbehør, der skal ledsage retten. Og i mellemtiden er der fri leg til at nyde duften af urter og smagfulde udskæringer, der langsomt smelter ud i de aromatiske braiseringsvæsker.

Vi har samlet en rigtig god håndfuld tips og tricks til at ramme plet med din simreret!

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag