Spring til indhold

Opskrift: Grillspyd med teres major og kartofler

Grillspyd med teres major og kartofler
Okse

Grillspyd med teres major og kartofler

Selvom spyd og grillspyd ofte hører sig til sommeren, hvor man kan smide et par spyd med kød og grønt på grillen i sommervejret, så er spyd noget, man sagtens kan spise året rundt.

Et eksempel på dette er disse lækre Steak Potato-spyd, som er en lille kombi af hovedret og sidedish i én pakke - man koger små kartofler på forhånd, spidder dem sammen med oksekød og steger dem i ovnen med en god barbecuemarinade.

 

Ingredienser

 • 600 gram små nye kartofler
 • 500 gram teres major i tern
 • 0,7 dl honning, el. sirup
 • 2 stk soyasauce
 • 1 spsk. hvidløgspulver
 • 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
 • 1½ tsk chilisauce (sursød eller sriracha)

 

Fremgangsmåde

 1. Skyl og skrub kartoflerne, men skræl dem ikke - smid dem i en gryde med vand og kog dem i 12 minutter. Lad dem køle let af.
 2. Skær dit oksekød i mundrette tern - find 3-4 spyd frem og skiftevis put oksetern og små kartofler på. Læg den på en bageplade (eller grill dem) i en forvarmet ovn på 210 grader varmluft.
 3. Steg det i 8-10 minutter, mens du blander ingredienserne til marinaden - efter 8-10 minutter pensler du spyddene med marinaden 3-4 gange de sidste 8-10 minutter, indtil det karamelliserer og kødet er stegt.

 

Jeg har leget med den skønne udskæring Teres Major fra Dyrbar til denne opskrift, som giver et mørt, lækkert resultat med masser af smag.

Udskæringen læner sig lidt op af mørbrad, men er lidt fastere og mere dyb smag, som egner sig godt til et spyd med bid i.

Sammen med en god marinade, som fungerer året rundt, lavet på honning, hvidløgspulver, tabasco og soya - så får du en nem og lækker opskrift på lækre spyd, du selv kan freestyle videre på med grøntsager, pølser, svampe og meget andet.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Mandekogebogen.dk.

  Læs mere

  Bao med braiserede grisekæber
  Gris

  Bao med braiserede grisekæber

  Simretid og kærlighed er det bedste, du kan give dine grisekæber. Resultatet er det møreste kød, og så er braiserede grisekæber en af de nemmeste og lækreste simreretter. Grisekæber fra Dyrbar er s...

  Læs mere
  Niels hepper på enkeltheden. Og lidt mindre Instagram.
  Ekspertviden

  Niels hepper på enkeltheden. Og lidt mindre Instagram.

  Mig & Mit Kød – med køkkenchef Niels Switzer, Brasserie Ferdinand Det behøver ikke være så kompliceret, mener Niels Switzer, som er køkkenchef på Brasserie Ferdinand i Aarhus. Han stiler efter...

  Læs mere

  SHARING IS CARING

  Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag