Spring til indhold

Opskrift: Bao med braiserede grisekæber

Bao med braiserede grisekæber
Gris

Bao med braiserede grisekæber

Simretid og kærlighed er det bedste, du kan give dine grisekæber. Resultatet er det møreste kød, og så er braiserede grisekæber en af de nemmeste og lækreste simreretter. Grisekæber fra Dyrbar er store, fyldige og kødfulde, som gør, at de smelter på tungen, når de får nok kærlighed i gryden.

Ofte laver man braiserede grisekæber på rødvin eller øl, som er med til at give smag og mørhed til retten - men denne opskrift byder på braiserede grisekæber designet til bao-boller!

Grisekæberne braiserer i en blanding af asiatisk inspirerede krydderier, soya og risvin, som er med til at give en potent og smagfuld ret, som går godt sammen med dampede bao-boller.

Ingredienser

  • 1 kg grisekæber
  • 1 stk. bao-boller
  • 1 dl risvin eller tør hvidvin
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ dl soyasauce
  • 5 gram frisk ingefær
  • 5 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 3 stk. laurbærblade
  • 5 stk. stjerneanis
  • ½ stk. kanelstang
  • 1 tsk. chiliflager, røde
  • 6 stk. hele nelliker
  • 1½ stk. brun farin
  • 1½ spsk. majsstivelse

Tilberedning

  1. Start med at skære hvidløg, løg og ingefær i mindre stykker og smid dem i en skål med laurbærblade, nelliker, stjerneanis, chiliflager og kanel. Så er det klar til brug.
  2. Soigner dine grisekæber ved at fjerne sener og eventuelle stor fedtkanter - brun dem på en varm pande i lidt smør på alle sider, så de får en lille stegeskorpe.
  3. Find en gryde eller stegeso frem, som passer til mængderne - steg grøntsager og krydderier i et par minutter i lidt olie og læg så dine grisekæber i gryden.
  4. Hæld risvin på efterfulgt af bouillon, så det blot lige dækker dine grisekæber. Læg låg på og bring det i kog.
  5. Når det koger, skruer du ned på meget lavt blus - så lavt, at det bare lige står og bobler let. Lad det stå i 3,5-4 timer.
  6. Fisk grisekæberne op og læg dem på en tallerken - si saucen fri for grøntsager og hæld det tilbage i gryden.
  7. Bring det op og bulderkoge og tilføj brun farin. Nu skal det koge ind til ca. halvdelen.
  8. Smag til undervejs, da den heller ikke må blive alt for kraftig i smagen.
  9. Når smagen er der, jævner du saucen med majsstivelse, indtil du har en tyk masse.
  10. Træk grisekæberne fra hinanden i store og små trevler, og vend det sammen med saucen.
  11. Lun det hele igennem igen - nu er kødet klar til servering i bao-boller. Gerne med lidt finthakket forårsløg, syltede rødløg, kål og sesamfrø!

Udviklet af Mandekogebogen.dk

    Læs mere

    Oste-Æbleflæsk. Gastromands nytårsmenu.
    Gris

    Oste-Æbleflæsk. Gastromands nytårsmenu.

    Af kogemand Thomas Alcayaga / Gastromand Jeg gik et kort sekund og overvejede om det var nødvendigt med en osteret på menuen. Det blev til en osteservering, der serveres med en rom i topklasse.    ...

    Læs mere
    Grillspyd med teres major og kartofler
    Okse

    Grillspyd med teres major og kartofler

    Selvom spyd og grillspyd ofte hører sig til sommeren, hvor man kan smide et par spyd med kød og grønt på grillen i sommervejret, så er spyd noget, man sagtens kan spise året rundt. Et eksempel på d...

    Læs mere

    SHARING IS CARING

    Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag