Spring til indhold

Opskrift: Italiensk inspireret vitello tonnato af kalvefilet

Italiensk inspireret vitello tonnato af kalvefilet
Kalv

Italiensk inspireret vitello tonnato af kalvefilet

Den traditionelle tilberedning af Vitello Tonnato begynder med kalvekød, typisk af inderlår eller mørbrad. Kødet koges forsigtigt i en bouillon, der er smagt til med forskellige aromatiske ingredienser som løg, gulerødder, selleri og urter - eller steges i ovn. Når kødet er mørt, skæres det i tynde skiver og arrangeres på et serveringsfad.

Tunsovsen, der er hjertet i retten, fremstilles ved at blande tunfisk i olie med mayonnaise, kapers, ansjos og citronsaft. Ingredienserne blendes sammen, indtil de danner en glat og cremet sauce med en intens smag.

 

Ingredienser

  • 300 gram kalvefilet, stegt eller kogt
  • 1 stk. tun, dåse
  • 1½ dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
  • 2 spsk. kapers
  • 2 håndfuld rucola

 

Fremgangsmåde

  1. Hæld drænet tun sammen med mayonnaise og blend det til en cremet masse - smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
  2. Skær din kalvefilet i tynde skiver og anret på to tallerkner – hæld tunsaucen over kødet og drys med kapers. Afslut med frisk rucola på toppen.

 

Vitello Tonnato er en klassisk italiensk ret, der består af skiver af kogt eller stegt koldt kød, serveret med en cremet tunsovs.

Retten er populær i hele Italien og er blevet kendt internationalt som en delikat og elegant forret.

Oprindelsen af Vitello Tonnato kan spores tilbage til Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien. Retten menes at have opstået i midten af det 19. århundrede og blev først dokumenteret i en italiensk kogebog fra 1863.

Navnet "Vitello Tonnato" betyder bogstaveligt talt "kalv med tun" på italiensk.

I nogle variationer af opskriften kan også bruges olivenolie, hvidløg eller sardeller for at tilføje ekstra smagsnuancer.

Når retten serveres, hældes tunsovsen jævnt over de skivede kalvekød, og den pyntes ofte med kapers, skiver af citron og friske urter som persille eller basilikum og rucola.

Den kølige og cremede tunsovs supplerer den delikate smag af kalvekødet og skaber en harmonisk kombination af teksturer og smagsoplevelser.

Vitello Tonnato serveres typisk som en forret og kan nydes alene eller med brød.

Retten er især populær om sommeren på grund af sin kølige og forfriskende karakter. Den er blevet en italiensk klassiker og findes nu også i variationer og fortolkninger i mange andre dele af verden.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Mandekogebogen.dk 

Læs mere

Thai beef salad (nam tok)
Okse

Thai beef salad (nam tok)

Kødet grilles eller steges normalt over høj varme, indtil det er godt brunet og mørt, hvorefter det skæres i tynde skiver. Derefter blandes kødet med hakket koriander eller thai-basilikum og evt. a...

Læs mere
Vietnamesisk inspireret salat med teres major
Okse

Vietnamesisk inspireret salat med teres major

Teres major’en tørmarineres i en rub af flere slags peber og korianderfrø i en lufttom pose (eller vacuum) inden grillstegningen, og afslutningsvis overhældes salaten med en sur-sød dressing og top...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag