Knuste kartofler i ovn
I denne opskrift tager vi udgangspunkt i den velkendte fremgangsmåde, hvor kartoflerne først koges og derefter trykkes og bages i ovnen. Men her stopper det ikke. Der er tilføjet et unikt twist til opskriften – nemlig eddike til kogevandet.
Denne ingrediens tilfører en ekstra dimension af sprødhed til de knuste kartofler, når de bages i ovnen. Du kan med fordel lade kartoflerne koge lidt længere, så de kan knuses endnu mere flade og dermed bliver sprødere i ovnen.
Ingredienser
- 500 gram kartofler, små eller mellemstore
- 500 ml vand
- 2 spsk. eddike
- 1 dl fritureolie/solsikkeolie
- 1 spsk. fint salt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 210 grader varmluft.
- Lad skrællen forblive på kartofler og skyl dem grundigt.
- Læg dem i en lille gryde med vand, så det lige dækker - tilsæt eddike og bring det i kog. Kog det i ca. 16 minutter og hæld vandet fra.
- Find en bagerist og læg et stykke bagepapir på.
- Giv hver kartoffel et tryk med bagsiden af en køkkenspatel eller paletkniv, så den bliver flad og 'knust'.
- Læg de knuste kartofler på bagepapiret og pensl dem grundigt med olie.
- Bag dem i ovnen i 10 minutter - tag derefter risten ud, vend dem og pensl grundigt igen.
- Gentag 2 gange mere, så de ca. får 45 minutter i alt, indtil de er gyldne langs kanten og mørkes sprøde i ydersiden.
- Læg dem kortvarigt på fedtsugende papir og drys med et gavmildt lag salt inden servering.
Opskriften er udviklet af Mandekogebogen.dk