Knuste kartofler i ovn

I denne opskrift tager vi udgangspunkt i den velkendte fremgangsmåde, hvor kartoflerne først koges og derefter trykkes og bages i ovnen. Men her stopper det ikke. Der er tilføjet et unikt twist til opskriften – nemlig eddike til kogevandet.

Denne ingrediens tilfører en ekstra dimension af sprødhed til de knuste kartofler, når de bages i ovnen. Du kan med fordel lade kartoflerne koge lidt længere, så de kan knuses endnu mere flade og dermed bliver sprødere i ovnen.

Ingredienser

  • 500 gram kartofler, små eller mellemstore
  • 500 ml vand
  • 2 spsk. eddike
  • 1 dl fritureolie/solsikkeolie
  • 1 spsk. fint salt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 210 grader varmluft.
  2. Lad skrællen forblive på kartofler og skyl dem grundigt.
  3. Læg dem i en lille gryde med vand, så det lige dækker - tilsæt eddike og bring det i kog. Kog det i ca. 16 minutter og hæld vandet fra.
  4. Find en bagerist og læg et stykke bagepapir på.
  5. Giv hver kartoffel et tryk med bagsiden af en køkkenspatel eller paletkniv, så den bliver flad og 'knust'.
  6. Læg de knuste kartofler på bagepapiret og pensl dem grundigt med olie.
  7. Bag dem i ovnen i 10 minutter - tag derefter risten ud, vend dem og pensl grundigt igen.
  8. Gentag 2 gange mere, så de ca. får 45 minutter i alt, indtil de er gyldne langs kanten og mørkes sprøde i ydersiden.
  9. Læg dem kortvarigt på fedtsugende papir og drys med et gavmildt lag salt inden servering.

Opskriften er udviklet af Mandekogebogen.dk

    Ugens forslag

    SHARING IS CARING

    Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag