Spring til indhold

Opskrift: Garlic Butter Steak & Potatoes

Garlic Butter Steak & Potatoes
Gris

Garlic Butter Steak & Potatoes

Bøf og kartofler har alle dage været et godt match, hvad enten vi snakker en hakkedreng med bearnaisesauce og bådkartofler eller en medium-rare T-Bone med triple cooked fries og sovs.

To bundsolide, klassiske opskrifter, som imidlertid lige kræver lidt mange bolde i luften på samme tid, hvis resultatet. Skal være optimalt. Men det behøver ikke altid være så fancy for at smage godt. Det handler i bund og grund om to ting - den rigtige tilberedning af kartofler og en god udskæring.

Jeg har leget lidt med idéen om 'One pot’-måltidet på pandefronten og kreeret en uimodståelig, nem og lækker ret, som jeg døber Garlic Butter Steak Potatoes. En skøn omgang smørstegte kartofler med strimler af oksekød, vendt i endnu mere smør og revet hvidløg, chiilisaucen Sriracha og soja.

I mit seneste samarbejde med Dyrbar har jeg kastet mig over deres udskæring 'Edderkoppen', som er en samling af små møre muskler, der skæres tæt ved nøglebenet. Edderkoppen kan både skæres af kalv og af tunggris - denne opskrift er baseret på kalv, hvilket giver en masse potent smag og mørhed.

Du kan også bruge Flap Steak/ Bavette, Marmoreret bøf og andre bøf-udskæringer, men du vinder noget på smagen ved at prøve Edderkoppen!

Tricket er at stege kartoflerne i rigeligt smør (og olie, for at smørret kan komme op i temperatur uden at branke) og når de er gaffel-møre skubber du dem til side og smider det marinerede kød på og steger det ved hård varme. Den væske, der vil komme fra kødet og marinaden bliver også opsuget af kartoflerne, så det hele bliver en herlig smagfuld omgang!

 

Fang opskriften herunder:

INGREDIENSER

600 gram små kartofler

300 gram kød (eksempelvis edderkoppen, flanksteak, ribeye, etc.)

4 fed hvidløg

2 spsk. soyasauce

1 tsk sriracha, chilisauce

3 spsk. smør

½ håndfuld frisk timian (kan undlades)

 

FREMGANGSMÅDE

Skær din kød i små aflange wokstrimler - hæld dem i en skål og bland dem sammen med 2 revne hvidløg, soya, sriracha, salt og peber. Lad det stå og trække, mens du forbereder kartoflerne. Bland et det tredje revet hvidløg op med en spiseskefuld smør.

Skrub dine kartofler, men behold skrællen på. Skær dine kartofler over på midten (er de lidt store, så del dem i tre). Hæld 2 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande og bring det op på middelhøj varme. Smid kartoflerne på, når smørret bruser op - steg dem gyldne og møre i ca. 12-15 minutter. De er klar, når du kan stikke en gaffel i dem.

Når kartoflerne er møre, skubbes de til side og kødet smides på panden - steg det hårdt af, mens du smider hvidløgssmørret over kartoflerne og roder det rundt. Saften og marinaden fra kødet vil også sive over til kartoflerne, så de absorberer mere smag. Når kødet er færdigtilberedt kan du drysse med lidt frisk timian og salt over - serveres på panden sammen med lidt af pandesaucen!

 

Denne opskrift bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk, som skrives af madbloggeren Rasmus.

Læs mere

Smørrebrød med Dyrbar kød og svampemayo
Tilbehør

Smørrebrød med Dyrbar kød og svampemayo

Det er ikke ofte, at der er rester på fadene, når der kommer Dyrbar-udskæringer på bordet. Men SKULLE det alligevel ske, at der er en bøf, lidt mørbrad eller et par skiver culotte tilbage, hvad så ...

Læs mere
Knuste kartofler i ovn
Tilbehør

Knuste kartofler i ovn

I denne opskrift tager vi udgangspunkt i den velkendte fremgangsmåde, hvor kartoflerne først koges og derefter trykkes og bages i ovnen. Men her stopper det ikke. Der er tilføjet et unikt twist til...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag