Spring til indhold

Opskrift: Peking Pork på edderkop

Peking Pork på edderkop
Gris

Peking Pork på edderkop

Hvis man leder efter inspiration til nem og delikat aftensmad, er det altid fristende at se i retningen af det asiatiske køkken, hvor man finder alt fra stir-frys, woks og andre hurtige, lækre retter. Tit kan man også finde mange af disse klassikere hos take away-restauranter, men du får ofte endnu bedre smag og struktur, hvis du selv laver retterne - lad os kalde det hjemmelavet takeaway!

Du får her en opskrift på Peking Pork i en hjemmelavet udgave. Rettens lækre smag består af sprøde, sticky stykker svinekød, vendt i en ægge-majsstivelsesmasse og krydret sauce. Så beholder kødet sit sprøde ydre, når du rykker den over i den varme sticky sauce.

Til denne ret bruges en Edderkoppen fra Dyrbar, som er en lækker, mør og smagfuld udskæring fra gris.

Ingredienser

Kød

 • 250 gram svinekød (edderkoppen fra Dyrbar)
 • 1 stk. æg
 • 1½ spsk. majsstivelse
 • ½ tsk. fint salt

Marinade

 • ½ dl soyasauce
 • 1 spsk. sesamolie
 • 3 spsk. honning, sirup eller sukker
 • 1½ spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
 • ½ tsk. friskkværnet peber
 • 1½ tsk. majsstivelse
 • 1 spsk. chilisauce (sursød eller sriracha)
 • ½ tsk. five spice-krydderi (kan undlades)

Tilberedning

 1. Soigner dit kød for overskydende fedt og hvis du har en kødhammer, så giv det lige et par slag – ligesom når man mørner en schnitzel. Skær herefter kødet ud i mundrette bidder.
 2. Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med majsstivelse og salt. Hæld kødstykkerne i og giv dem en god coating.
 3. Bland alle ingredienserne sammen til marinaden og hav den klar - sæt også ris over at koge, hvis du bruger det som tilbehør. Du kan også bruge pasta, brød eller spise det alene.
 4. Varm en wok op med en god sjat olie til meget høj varme - smid så de æggedækkede svinetern ned i olien og friter dem sprøde. Hæld dem på fedtsugende papir og kasser alt undtagen 1 tsk. Olie.
 5. Smid wokken tilbage på varmen og hæld marinaden på wokken. Lad det koge op og tykne ind - tilsæt lidt vand løbende, indtil du får den rette konsistens. Det er nemmere at tilføje lidt efter lidt, så du også kan justere smagen.
 6. Når tykkelsen er perfekt, smider du de sprøde stykker kød op i saucen giver dem 1 minuts opkog og serverer straks - gerne på toppen af ris med lidt sesamfrø og finthakket forårsløg.

Opskriften er udviklet af Mandekogebogen.dk

  Læs mere

  Knuste kartofler i ovn
  Tilbehør

  Knuste kartofler i ovn

  I denne opskrift tager vi udgangspunkt i den velkendte fremgangsmåde, hvor kartoflerne først koges og derefter trykkes og bages i ovnen. Men her stopper det ikke. Der er tilføjet et unikt twist til...

  Læs mere
  Podcasten Vin for Begyndere og Dyrbar besvarer et af livets store spørgsmål: Sådan kobler du mad og vin!
  Ekspertviden

  Podcasten Vin for Begyndere og Dyrbar besvarer et af livets store spørgsmål: Sådan kobler du mad og vin!

  Vinnørderne René Langdahl og Jonas Landin dykker dybt ned i den spændende opgave med at sætte mad og vin sammen – med en god gang Dyrbar i køkkenet. Hvad skal vi drikke til maden? Eller hvad skal v...

  Læs mere

  SHARING IS CARING

  Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag