Pulled beef tacos
Har du prøvet at lave pulled beef?
En simpel klassiker, der tager lidt mindre tid end pulled pork, men kødet bliver mindst lige så mørt. I denne opskrift på pulled beef tacos har kødet været en tur i ovnen, hvor det er blevet braiseret sammen med en barbecue-rub samt æblemost og bouillon. Efter ca. 5 timer er kødet så mørt, det kan trevles helt fra hinanden.
Og sammen med en hjemmelavet pico de gallo og majs-tortillas? Så sker der magi!
Ingredienser
Braisering
- 800 gram braiserbøf
- 1 dl barbecue-krydderi
- 1 dl æblemost
- 3 dl oksebouillon (eller vand)
- 2 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk gulerod
Tacos og pico de gallo
- 3 stk tomater
- 1 stk jalapenos
- 1 stk rødløg
- 1 stk frisk koriander, bundt
- 12 stk tacos, hjemmelavet eller gerne majs-tortillas
Tilberedning
- Bland din rub sammen, eller kombiner 3-4 af dine yndlingskrydderier, og smør det grundigt over det hele på kødet.
- Lad det trække en times tid eller natten over.
- Læg den herefter i en gryde eller stegeso - hæld æblemost og bouillon ved siden af kødet og smid løg og hvidløg i kvarte samt en skrællet gulerod i mindre stykker.
- Stil den i en forvarmet ovn på 140 grader og giv den ca. 5 timer - kig til den undervejs og 'baste' den eventuelt med saucen, som bliver en lækker indkogt sag, der både giver saft og kraft til kødet igen.
- Hak alle ingredienserne til din pico de gallo fint og rør sammen, så det er klar.
- Taco'erne skal lige lunes i 15-20 sekunder i mikroovnen.
- Herefter skal du blot trevle kødet fra hinanden, drizzle det en smule med braiseringsvæsken og ellers bare gå til fadet!
Udviklet af Mandekogebogen.dk