Spring til indhold

Opskrift: Lær hvordan du steger perfekte bøffer

Lær hvordan du steger perfekte bøffer
Ekspertviden

Lær hvordan du steger perfekte bøffer

…Og hvis du bare vil have en spoiler, i stedet for at se filmen – så kommer hovedpunkterne her:

  • Tag udskæringen ud i stuetemperatur en halv time før stegning, så kødet kan temperere.
  • Salt kødet på den ene side før stegning.
  • Varm en god pande op, til den er rigtig varm. Hvis bøffen har en fedtkant, kan den brunes af på den tørre pande.
  • Kom neutral olie på panden.
  • Kom kødet på panden med den saltede side nedad. Kom salt på den øverste side.
  • Lad kødet brune godt et minut på hver side. Hold kødet i ro på panden, og lad være med at flytte rundt på det.
  • Tag kødet af panden, og lad kødet trække i 3-4 minutter.
  • Varm nu panden op med lidt olie, og kom en god klump smør på.
  • Lad smørret bruse op og kom kødet på. Kom evt. også lidt urter, f.eks rosmarin eller salvie, på sammen med et par fed hvidløg, der har fået et tryk med en kniv.
  • Lad kødet stege i det brusende smør, og hæld løbende det brusende smør over kødet med en ske.
  • Mærk på kødet, hvornår det føles tilpas stegt efter din smag – det er en træningssag. Men jo blødere, jo rødere.
  • Tag kødet af panden, og krydr efter med friskkværnet peber og salt.
  • Lad hvile 4-5 minutter før servering.

Læs mere

Krogmodnet oksehøjreb
Ekspertviden

Krogmodning & fedtkontrol

..sådan kommer dit højreb til at hedde Dyrbar. Der går en detaljeret udvælgelsesproces og en lang, efterfølgende modning forud for det øjeblik, hvor et højreb eller bøffer af højreb kan kalde sig ...

Læs mere
Sværen på Dyrbars porchetta er ikke ridset som på en flæskesteg, men perforeret med en kniv, så dampen kan komme ud.
Ekspertviden

Porchetta med sommersmag og sprød svær

Måske kender du allerede Porchetta [udtales ’pårkætta’] – den ikoniske italienske rullesteg af bryst og kam, med fuld knald på smagen af gris og krydderurter, der i timevis har blandet sig over en ...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag