Spring til indhold

Opskrift: Sticky Short Ribs

Sticky Short Ribs
Okse

Sticky Short Ribs

Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen.

Spareribs og shortribs fås i mange forskellige varianter og udgaver, som kan være alt fra lyngrillede fornøjelser til udskæringer, der har fået masser af kærlighed i gryden.

Denne gang har jeg leget lidt med Dyrbars Korean Short Ribs, som er skiver af oksetværreb, skåret på tværs af benene. Ideelt til grill, men endnu bedre hvis de lige har fået lidt braisering på forhånd.

Det er desuden også hemmeligheden til at få den helt perfekte sticky sauce til at grille dem med - når man braiserer, kan man nemlig efterfølgende koge væsken ind til uigenkendelighed og smøre den potente sauce på kødet.

Jeg har lavet en asiatisk-inspireret braisering på disse, som giver en kinesisk-smagende sticky sauce - og det smarte er, at man efter braisering enten kan lave maden færdig en times tid efter eller fryse dem ned.

Lidt ligesom når man forkoger spareribs!

Den asiatiske opskrift fungerer godt med lidt fusionsmadlavning, når man serverer det med fladbrød og en god, fuldfed hummus.

Fang opskriften på Sticky Short Ribs herunder:

INGREDIENSER

  • 500 gram korean short ribs af okse
  • 1 håndfuld hele krydderier (3 stjerneanis, 1/2 kanelstang og 3 nelliker)
  • 1 tsk tørret chili (justér efter behov)
  • 4 stk laurbærblade
  • 3 fed hvidløg
  • 4 stk forårsløg
  • ½ dl risvin
  • 3 spsk. soyasauce
  • 4 spsk. brun farin

  FREMGANGSMÅDE

  1. Start med lige at brune dine shortribs af på en pande kort på begge sider. Herefter lægger du dem i en gryde og tilføjet løg i skiver, hvidløg, risvin og alle krydderierne.
  2. Hæld vand på så det blot dækker - bring det i kog og lad det simre i 2,5-3 timer ved svag varme.
  3. Efter braisering løfter du forsigtigt dine shortribs op og lader dem køle af.
  4. Si braiseringsvæsken fri for 'fyld' og hæld det tilbage i gryden med soya og brun farin - bring det i kog ved høj varme og reducér til næsten kun 0,5 deciliter, eller indtil det er helt tyknet. Lad det køle af.
  5. Når shortribs og saucen er kølet af, kan du nu grille eller ovnstege dine shortribs - pensl et tykt lag sauce over dem.
  6. På grill: giv dem et par minutter ved direkte varme og så 6-8 minutter ved indirekte varme.
  7. I ovn: her skal de have ca. 12-15 minutter ved 220 grader varmluft.
  8. Kan evt. serveres som fyld til lækre fladbrød og hummus.

   

  Læs mere

  Burnt Ends af plankesteak eller nakkefilet
  Gris

  Burnt Ends af plankesteak eller nakkefilet

  Herunder får du en skøn og nem opskrift på Burnt Ends, som er kødverdenens svar på slik – smagfuld, mørt og snakset. Til formålet bruger vi en krogmodnet Plankesteak – en smart udskæring, som er e...

  Læs mere
  Perfektion på grillen: En guide til saftigt kød
  Ekspertviden

  Perfektion på grillen: En guide til saftigt kød

  Gode udskæringer, vigtige kernetemperaturer og saftige grillopskrifter. I Danmark er grillstegning mere end bare en populær tilberedningsmetode – det er vores nationalsport! Hos Dyrbar deler vi dan...

  Læs mere

  SHARING IS CARING

  Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag