Spring til indhold

Opskrift: Perfektion på grillen: En guide til saftigt kød

Perfektion på grillen: En guide til saftigt kød
Ekspertviden

Perfektion på grillen: En guide til saftigt kød

Gode udskæringer, vigtige kernetemperaturer og saftige grillopskrifter.

I Danmark er grillstegning mere end bare en populær tilberedningsmetode – det er vores nationalsport! Hos Dyrbar deler vi danskernes begejstring for at grille. Derfor har vi lavet denne guide, der giver tips til udskæringer, grillopskrifter og kernetemperaturer, så du får smagfuldt og saftigt kød, der får alles smagsløg til at danse af grill-glæde.

Sådan vælger du det rigtige kød til grillen

Kød er ofte hjertet og sjælen, når vi griller, og der findes et væld af spændende kødudskæringer, der egner sig perfekt til grillen. Lige fra saftige bøffer og møre spareribs til kraftfulde oksemørbrad og smagfulde nakkekoteletter: Vi har noget for enhver smag og til enhver lejlighed.

Når du vælger kød til grillen, er det vigtigt at tage hensyn til udskæringens kvalitet, marmorering og tykkelse. Vælg altid kød af høj kvalitet, indregn kødets tykkelse i tilberedningstiden, og eksperimenter med forskellige krydderier og marinader for at skabe den perfekte grilloplevelse.

Se hele vores udvalg af kød til grillen

Kend kernetemperaturen når du griller kød

Kernetemperaturen spiller en afgørende, når du vil opnå det perfekte grillresultat – uanset om du drømmer om en knaldrød bøf eller en saftig flæskesteg med sprøde svær. Udskæringens størrelse, starttemperatur og den individuelle grills temperatur kan variere. Kernetemperaturen er til gengæld en ret pålidelig indikator for at opnå et godt resultat. Derfor er det godt at have styr på de anbefalede kernetemperaturer for forskellige udskæringer.

Herunder finder du vores anbefalede kernetemperaturer. Husk dog altid at tage kødet af varmen et par grader før den ønskede temperatur, da grillen er en kraftig varmekilde. Det betyder, at kernetemperaturen fortsætter med at stige en smule, mens kødet hviler. Den ideelle temperatur varierer naturligvis efter personlige præferencer og den specifikke udskæring, men de anbefalede temperaturer er et godt udgangspunkt for at opnå perfektion på grillen.

Kernetemperatur for kalv og oksekød:

52 – 54 grader: Meget rødt (’rare’) til rødt

54 – 59 grader: Rød-rosa til lys rosa, (’medium’)

60– 65 grader: Lys rosa til gennemstegt med klar saft

Kernetemperatur for gris:

58-61 grader: Rød

62-65 grader: Rosa

66 og opefter: Gennemstegt

Bliv ægte ekspert med grillmetoder

Vil du gerne være en ægte grillmester? Så kast dig over vores artikel om grillmetoder, hvor vi går i dybden med forskellige teknikker til at stege kød på grillen – blandt andet direkte og indirekte grillstegning, intervalstegning og braisering på grill.

Lær mere om grillmetoder.

Skab uforglemmelige måltider med opskrifter til grillen

Nu hvor du har helt styr på den ideelle kernetemperatur for dit kød, kan du passende lade dig inspirere af et lille udvalg af vores lækre grillopskrifter. Vi garanterer, at de hver og én forkæler dine smagsløg og imponerer dine middagsgæster.

Lav for eksempel grillet BBQ-tournedos ala podcasten Vin for begyndere, glaseret med en krydret og velsmagende BBQ-sauce. Eller giv dig i kast med grillede nakkekoteletter, der får en karamelliseret stegeskorpe og et saftigt indre. Du kan også lade dig friste af vores appetitlige grill-hapsere, der kombinerer saftige og sprøde skiver af Edderkop af gris med hjemmerørt mayo og grillet surdejsbaguette.

Se alle vores opskrifter.

Mere inspiration til smagfulde madmesterværker

Med disse tips, opskrifter og guidelines er du klar til at finde din indre grillmester frem og kreere saftige og smagfulde mesterværker på grillen. Uanset anledning og udskæring giver vores produkter og opskriftsunivers rig mulighed for at lave mad, der får mundvandet til at løbe.

Få mere inspiration til madlavningen.

 

Læs mere

Sticky Short Ribs
Okse

Sticky Short Ribs

Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen. Spareribs og shortribs fås i mange forskellige varianter og udgaver, som kan være alt fra lyngrillede fornøjelser til udskæring...

Læs mere
Krogmodnet T-bone på grill
Ekspertviden

Grillmetoder: Lær at mestre teknikker til grillen

Tilbered enhver udskæring til perfektion med disse grillteknikker. Uanset om du skal tilberede tynde, delikate udskæringer, tykke koteletter og bøffer eller ønsker en ensartet farve og tekstur i di...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag