Tatar med chateaubriand af okse
Tatar er en skøn ret, der kan spises året rundt. Der findes mange forskellige former for tatar - både en helt klassisk tatar, der spises som et smørrebrød med topping og så eksempelvis en rørt tatar.
Her får du en skøn, smagfuld og lækker rørt tatar med kantareller og trøffelmayo - dybt smagende, parfumeret og en god konsistens.
Ingredienser
- 800 gram chateaubriand af okse (el. oksemørbrad, okseinderlår etc.)
- 1 tsk. worchestershiresauce
- 50 g parmesanost
- 150 g kantareller (alternativt champignon)
- 1 stk. citron, økologisk
- 1 spsk. kapers
- 1 stk. skalotteløg
- 2 tsk. estragon (frisk eller tørret)
- 2 tsk. sennep
- 1 tsk. trøffelolie
- 2 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
Tilberedning
- Start med at rense dine svampe og skære dem i helt små tern.
- Varm en pande op til høj varme og svits dem i lidt olie, indtil de mister væsken og bruner lidt.
- Krydr med salt og peber og stil til afkøling.
- Lav din mayo selv og rør den med en teskefuld trøffelolie fra starten - alternativt rør en færdig mayo med trøffelolie og lidt salt og peber.
- Hak kapers groft og bland sammen med de afkølede svampe - riv skallen af ca. en halv citron med og tilføj sennep og finthakket skalotteløg.
- Skrab eller hak dit oksekød fint eller groft alt efter præferencer - rør det sammen med svampeblandingen og giv det til sidst en spiseskefuld af trøffelmayoen.
- Smag til med salt og peber og worchestershiresauce.
- Læg en bagering på en tallerken, fyld den ud med tatar ved hjælp af en ske - lad den sætte sig et minuts tid og løft så ringen.
- Afslut med at rive parmesan over toppen og giv den et par dutter af trøffelmayoen.
Opskriften er udviklet af Mandekogebogen.dk.
Oksetatar med svampemayonnaise
Hvis du skal lave en lidt mere luksuriøs version af en tatar, så kan du med fordel prøve denne oksetatar med syltede svampe, den er lavet i samarbejdet med Mikkel Marschall.
Prøv oksetatar med variationer af svampe