Spring til indhold

Opskrift: Guide: Lav den perfekte flæskestegssandwich

Guide: Lav den perfekte flæskestegssandwich
Gris

Guide: Lav den perfekte flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich eller ribbenstegssandwich, alt efter udskæring, findes i et utal af varianter. Lige fra den klassiske version fra grillbaren med remoulade og rødkål, til nyklassikeren med sprødt grønt og mayo-dressing.

I guiden her fortæller vi om de forskellige elementer, du finder i den moderne sandwich – og så er det jo op til dig at finde din favoritkombination!

 

Udskæringen

 • En krogmodnet ribbenssteg er et klassisk valg. Mørt kød og flotte marmorerninger af modnet fedt. Steg den i ovnen ved 160 grader i 3 timer og pop evt. sværene med lidt ekstra varme til sidst.
 • En krogmodnet øko-flæskesteg for en flot og mere mager skive kød i din sandwich. Steg den endelig rosa, og vær ikke bange for at pille sværene af til sidst, hvis de lige mangler det sidste.
 • Porchetta af krogmodnet bryst og nakke. Fyld den med krydderurter efter egen smag - find vores anbefalinger til fyld her.

 

Dressingen

 • En sennep-basilikum creme, lavet af håndrørt mayonnaise, smagt til med grov sennep eller dijon og tilsat finthakket basilum. Let eventuelt mayoen med et par skefulde creme fraiche for en lidt blødere konsistens. (Du kan også bruge en god færdigkøbt mayo)
 • Laver du en mango-karry creme, får du en lidt sød, hot og krydret dressing - genial til den saftige gris. Rør en god mayo med nogle skefulde finthakket mangochutney og lidt græsk yoghurt og smag til med en god karry, lidt salt og peber.
 • Hvis du ikke er til en cremet dressing, så prøv en løgmarmelade. Brun fine skiver af rødløg af i en gryde og lad det herefter simre under låg med lidt balsamico, brun farin, et drys timian og et nip salt, til løgene er forvandlet til en lækker brun masse. Husk at røre i gryden med jævne mellemrum.

 

Det syltede

 • Syltede agurker er en klassiker, men prøv evt. at tilføje friskhakket dild i lagen af eddike og sukker eller gå den asiatiske vej og giv lagen et godt skud chili.
 • Syltede græskar kan også noget i en flæskestegssandwich. Kog tynde skiver af hokkaido møre i en tæt sukkerlage med krydderier, og lad trække, så længe du kan vente.
 • Syltede rødløg er også en fryd for både øje og mund! Hæld en varm lage af sukker, eddike og dine yndlingskrydderier over tynde skiver rødløg og vent et par timer – eller dage. Så er der flotte, pink løgringe.

 

 Det grønne

 • Prøv en sprød kålsalat af helt fintskåren rød spidskål, vendt med lidt honning, balsamico og et par dryp engelsk sauce. Så er der ingen, der savner rødkålen!
 • Eller en god tot rucola – helt simpelt! Rucola har en god bitterhed, der matcher sandwichen godt.
 • Du kan også tage nogle blade af hjertesalat og nogle skiver af syrlige æbler – til en sandwich, hvor du ikke vil overdøve det milde, saftige kød fra en kamsteg.

 

Bollen

 • Brioche-bollen er en let, lidt sød bolle, der er bagt med masser af smør! Rig i smag, og dominerer ikke med konsistensen.
 • Fuldkorns-bollen skal på banen, når der er tale om seriøs appetit. Her får du noget at bide i, og det skal matches med kraftige smage.
 • Grillede skiver af et flot surdejsbrød er et lidt mere utraditionelt valg! Men der er godt bid og lækker syrlighed i det langtidshævede brød, så prøv at gå den vej for en cool og rustik servering.

 

Det sjove

 • Sovs skal der til! Hæld lidt vand, øl eller vin i bradepanden, når du steger din gris, og hæld så stegeskyen i en gryde, mens stegen hviler, og skum det meste af fedtet af. Kog ind, til skyen er meget stærk og tilsæt en god sjat piskefløde. Smag til med surt, salt og sødt til du har en tæt og virkelig kraftig sovs, og jævn den til mormor-konsistens. Så er du klar til at ’velsigne’ din flæskestegssandwich med en skefuld sovs eller to lige før servering!
 • Franske kartofler sender din sandwich over i julemiddag-ligaen med et snuptag! Køb de bedste og sprødeste, du kan finde (med mindre du har mod på at lave dine egne chips) – og læg så liiiige et par stykker ind for en delikat knasen. Hvis du serverer sovs til, så er der jo også lidt at dyppe i.
 • Ekstra sværSelvfølgelig. Find vores krogmodnede flæskesvær her, og lav en ordentlig portion af de allersprødeste svær i god tid. Så er der ingen, der kommer til at mangle noget.

 

Få inspiration til hvordan du tilbereder din flæskesteg her:

Langtidsstegning? Sprød svær? Kernetemperatur? Her er guiden til den perfekte flæskesteg!

Sådan tilbereder du den perfekte flæskesteg

Syv stensikre råd til den perfekte flæskesteg

 

Læs mere

Flæskesteg til jul
Gris

Flæskesteg til jul

Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen. I den søde juletid er det altid et dilemma, om man skal have andesteg, flæskesteg eller måske begge ting. Men man går aldrig ga...

Læs mere
Tatar med chateaubriand af okse
Okse

Tatar med chateaubriand af okse

Tatar er en skøn ret, der kan spises året rundt.  Der findes mange forskellige former for tatar - både en helt klassisk tatar, der spises som et smørrebrød med topping og så eksempelvis en rørt tat...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag