Braiserbøf: Tilberedning i sous vide
Braiserbøffen er skåret af dansk oksetykkam og har en intens og fyldig smag. Her guider vi til, hvordan du kan tilberede din braiserbøf i sous vide. Servér for eksempel med svampe, spinat og en god rødvinssauce for at få en fuldendt smagsoplevelse.
Tilberedning
- Pak din Dyrbar braiserbøf ud af indpakningen. Behold dog slagtersnoren på, som holder kødet sammen.
- Put godt med salt på kødet hele vejen rundt, og læg den derefter i en sous vide-godkendt pose.
- Luk posen tæt med din vakuumpakker. Vi anbefaler altid at forsegle den to gange, så man er sikker på, at den holder sig lukket.
- Tænd din sous vide-stav eller -kar på 55°C og vent, til det er klar. Læg din pose med kød ned, og sikr dig, at hele pakken er dækket med vand.
- Efter 4 timer i karet kan du tage posen op, åbne den og lægge kødet på et skærebræt. Når det er på skærebrættet, så sørg for, at kødet duppes med køkkenrulle, så det bliver så tørt som muligt på ydersiden.
- Varm en pande op til meget høj varme, brug gerne smagsneutral olie som rapsolie eller ghee.
- Svits kødet af på panden i ca. 30 sekunder på alle sider til det får en stegeskorpe. Rør ikke ved kødet under stegningen, så det kan få en god stegeskorpe.
- Lad hvile i 10 minutter, og skær i skiver.
- Velbekomme
Udforsk alle opskrifter med oksekød
Lav braiserbøf à la brasato
Vil du have inspiration til, hvilke retter braiserbøffen kan indgå i? Så prøv vores opskrift på braiserbøf à la brasato. Retten er et miks af en traditionel brasato og den franske daube tilsat tomat, grøntsager og smagfulde middelhavsurter. Det er den perfekte simreret til kolde dage og særlige lejligheder.
Prøv opskriften på braiserbøf à la brasato
Få din braiserbøf leveret til døren
Når du bestiller din braiserbøf hos Dyrbar, får du dansk kød i høj kvalitet leveret lige til døren – nemmere bliver det ikke. Pakken med braiserbøfferne vejer mellem 750-850 gram, men du kan sagtens bestille flere pakker ad gangen, hvis du skal lave mad til mange mennesker eller blot vil have mad til flere dage.