Syv stensikre råd til den perfekte flæskesteg

KROGMODNET FLÆSKESTEG ELLER EJ?
Krogmodnet, for pokker! Krogmodningen giver fedtet en rig og aromatisk smag, ligesom enzymerne i kødet med tiden sikrer mør og smagfuld steg. Men frem for alt mister stegen en masse væske i processen, blandt andet fra sværen, og det er garantien for en intens kødsmag og en superflot, knasende sprød svær!

KAMSTEG ELLER RIBBENSTEG: HVILKEN STEG SKAL JEG VÆLGE?
Vælg kamstegen, hvis du vil have en elegant og mager, men saftig skive rent kød med en en lille fedtbræmme og en flot svær. Og snup ribbenstegen, hvis du er til et kraftigt stykke kød med en rig fedtmarmorering og smeltende mørt kød.
Og hvis du snuppper en krogmodnet udgave, kan du være sikker på en uhyggeligt sprød svær! 

DEN PERFEKTE KAMSTEG: KÆRLIG MASSAGE OG FINTUNET KERNETEMPERATUR.
Kamstegen er et flot, rent stykke kød med en lækker stribe af spæk under sværen, som ved stegningen giver smag og saft til stegen. Den sikre vej til den perfekte steg går gennem en tør nat i køleskabet, og herefter en kærlig massage med godt med smør og salt mellem sværene, en hurtig bruning og så en stegning ved 180 grader, til kernetemperaturen ligger omkring de 65 grader. Find vores stegeguide her.

LANGTIDSSTEGT KROGMODNET RIBBENSTEG: ET BRAG AF SMAG OG SPRØDHED.
Den krogmodnede ribbensteg er en pragtfuld symfoni af saftigt kød, smagfuldt fedt og gode ben, der giver smag til kød og sauce. Masér stegen kærligt med salt og smør mellem sværene, langtidssteg imellem fire og otte timer ved lave temperaturer, og sæt fut på varmen til sidst for de ultimative sprøde svær. Så får du en smeltende mør og piv-saftig steg med en utrolig fylde. Find vores stegeguide her.

SKAL DINE SPRØDE FLÆSKESVÆR LARME HELT OVER TIL NABOEN?
Når din steg skal ende med de vildeste sprøde svær, skal den rå svær være så fri for væske som mulig. Din krogmodnede steg har allerede har smidt væsken i modningsprocesse, men lad alligevel den sidste væske fordampe i køleskabet natten over. Godt med salt mellem sværene og en steg i vater er næste skridt. Og så kan stegningen – langtids eller normal – eventuelt afsluttes med et ekstra blæs varme. Bare lov os at holde dig fra grill-funktionen, der kan gøre så gruelig meget skade! Læs mere her.

VI ÆÆÆÆÆLSKER FLÆSKESTEGS-SAUCE! SÅDAN BLIVER DEN PERFEKT…
Flæskestegsaucen (eller sovsen) er essensen af julens ånd. Så den skal tages alvorligt! Der skal en god og ikke for salt bouillon, en sjat vin eller øl og nogle gode urter i bunden af din bradepande under stegningen.

Skyen skal koges ned til den rigtige koncentrerede smag. Og så skal der ellers leges med et godt bløp fløde og tilsmagning med for eksempel solbærgelé, lidt syltelage og en lille bid chokolade. Læs flere gode tips til drømmesovsen her.

SPICY STEG? SÅDAN KRYDRER DU DIN FLÆSKESTEG.
Groft salt og friskkværnet peber er selvskrevne smagsgivere på den perfekte flæskesteg. Men en rap krydring er heller ikke af vejen. Laurbær er det klassiske valg, men pas på de ikke bliver svedne og bitre i ovnen. Og hvis du ikke er bange for lidt middelhavssmag, kan både rosmarin, citron, paprika og hvidløg få lov til at være sidekicks til stegen. 

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag