Sådan tilbereder du den perfekte flæskesteg
Hvis du vil være sikker på en sprød svær, der kan høres helt over til naboen, så skal du i gang med din steg i god tid. Hvis din flæskesteg med fordel er krogmodnet vil du have endnu lettere ved at få ekstra sprøde svær, uden at gå på kompromis med kødets saft. Du kan læse mere om krogmodning her.
Selvom din steg er krogmodnet, kan du med fordel pakke stegen ud aftenen før stegningen og stille den udækket i køleskabet i et fad, så de sidste rester af væske fra pakningen kan dampe af.
Ingredienser
- Krogmodnet Flæskesteg af kamsteg
- Smør
- Salt
- Urter (løg, gulerødder)
Fremgangsmåde
- Tag stegen ud af køleskabet en halv eller hel time før du begynder tilberedningen.
- Kammen er mager, og må gerne få lidt hjælp med en god klat smør, som du langsomt masserer ind i sværen og ned mellem rillerne i sværen.
- Så skal der saltes! Gnid stegen med gode mængder groft salt – her skal du også GODT ned mellem rillerne i sværen – smørret hjælper saltet med at hænge fast! Og friskkværnet peber på kødsiderne af stegen.
- Læg lidt urter, for eksempel løg og gulerødder i grove stykker, i dit ovnfaste fad – et, der passer nogenlunde i størrelse med stegen, så stegeskyen ikke fordamper for hurtigt.
- Sæt nu stegen ind i en 220 grader varm ovn til den første bruning.
- Efter et kvarter skruer du ned på 180 grader, og giver stegen en gang væske i fadet – bouillon, en sjat øl eller bare vand.
- Stegetiden afhænger helt af stegens størrelse, men sæt et stegetermometer i stegens tykkeste ende, og vent på en kernetemperatur på 60-62 grader. Her tager du stegen ud og lader den hvile, hvor temperaturen vil fortsætte med at stige til cirka 65 grader. Det giver et saftigt, rosa resultat, hvilket vi helt klart vil anbefale.
- Hvis sværen mangler lidt i sprødhed, når du nærmer dig de 60 grader, så giv lidt mere krudt på varmen – for eksempel 225 grader.
Hvad er kamsteg?
Kamstegen er det rygstykke, du blandt andet kender fra skaftkoteletter med et rent stykke kød i centrum og en flot stribe af spæk under sværen, som ved stegningen giver smag og saft til stegen. Kammen må gerne være let rosa ved servering. Køddelen er mager, og må selvfølgelig ikke blive tør!
Få mere inspiration til hvordan du kan tilberede din flæskesteg her
Langtidsstegning? Sprød svær? Kernetemperatur? Her er guiden til den perfekte flæskesteg!
Syv stensikre råd til den perfekte flæskesteg
Flæskestegssandwich - en eksplosion af smag