Spring til indhold

Opskrift: Kalvespidsbryst: Tilberedning i sous vide

Kalvespidsbryst: Tilberedning i sous vide
Kalv

Kalvespidsbryst: Tilberedning i sous vide

Kalvespidsbryst er et alsidigt stykke kød, som både kan koges, sprænges og langtidssteges. Her får du en guide til, hvordan du kan tilberede dit kalvespidsbryst i sous vide og dermed få et mørt stykke kød, som er tilberedt til perfektion. Tilberedningen tager noget tid, men langt det mest af tiden passer kødet sig selv – og vi garanterer, at det møre resultat er ventetiden værd!  

 

Tilberedning 

  1. Pak dit kalvespidsbryst ud af indpakningen. 
  2. Krydr kødet godt med salt hele vejen rundt, og læg det i en sous vide-godkendt pose. Du kan eventuelt dele den i to, da det gør den nemmere at håndtere, men du kan også beholde den hel.  
  3. Det anbefales at brune kødet af før tilberedning, for at undgå misfarvning 
  4. Luk posen tæt med din vakuumpakker. Vi anbefaler altid at forsegle den to gange, så man er sikker på, at den holder sig lukket. 
  5. Tænd din sous vide-stav eller dit sous vide-kar på 55°C, og vent, til det er klar. Læg din pose med kød ned, og sikr dig, at hele pakken er dækket med vand. 
  6. Efter 48 timer i karet kan du tage posen op, åbne den og lægge kødet på et skærebræt. Dup kødet så tørt som muligt på ydersiden med køkkenrulle. 
  7. Varm en pande op til meget høj varme med smagsneutral olie som for eksempel rapsolie eller ghee. 
  8. Svits kødet af på panden i ca. 45-60 sekunder på alle sider, så kødet får stegeskorpe. Undgå at røre ved kødet under stegningen, så det kan få en god stegeskorpe. 
  9. Lad det hvile i 10 minutter, og skær kødet i skiver. 
  10. Velbekomme 

 

Prøv opskriften på labskovs med kalvespidsbryst 

Er du i tvivl om, hvilke retter du kan bruge dit kalvespidsbryst i? Prøv at bruge det i lyse retter som for eksempel en frikassé med sauce og grøntsager eller i en Skipperlabskovs. I vores opskriftunivers finder du opskriften på en Skipperlabskovs med kalvespidsbryst, som er udviklet af kokken Mikkel Marschall.  

Se opskriften på labskovs på spidsbryst af kalv 

 

Flere guides til tilberedning i sous vide  

Hvis du er blevet vild med at tilberede dit kød i sous vide, så se også vores andre guides til tilberedning i sous vide. Du kan for eksempel blive klogere på, hvordan man tilbereder kalveculotte, oksetværreb eller teres major i sous vide.   

Se også, hvordan du tilbereder presa i sous vide 

 

Få kalvespidsbryst fra Dyrbar i høj kvalitet  

Skal dit kalvespidsbryst være i høj kvalitet? Så køb udskæringen fra Dyrbar, og få den leveret til døren – nemmere bliver det ikke. Kalvekødet er dansk og fås i to forskellige størrelser: 1500-1800 gram og 1800-2100 gram.  

Køb kalveculotte fra Dyrbar 

Læs mere

Mørbrad af gris: Tilberedning i sous vide
Gris

Mørbrad af gris: Tilberedning i sous vide

Sous vide er en fantastisk metode til at tilberede kød, hvor du kan opnå præcise resultater hver gang. Når det kommer til mørbrad af gris, er sous vide en særlig fordelagtig teknik, der sikrer, at ...

Læs mere
Teres major af okse: Tilberedning i sous vide
Okse

Teres major af okse: Tilberedning i sous vide

Teres major minder lidt om mørbrad, men er mere fast i strukturen og har en intens umamismag. Kødet passer godt med for eksempel ruccola, shiitakesvampe og pebersauce. Læs her, hvordan du tilberede...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag