Kalvespidsbryst: Tilberedning i sous vide
Kalvespidsbryst er et alsidigt stykke kød, som både kan koges, sprænges og langtidssteges. Her får du en guide til, hvordan du kan tilberede dit kalvespidsbryst i sous vide og dermed få et mørt stykke kød, som er tilberedt til perfektion. Tilberedningen tager noget tid, men langt det mest af tiden passer kødet sig selv – og vi garanterer, at det møre resultat er ventetiden værd!
Tilberedning
- Pak dit kalvespidsbryst ud af indpakningen.
- Krydr kødet godt med salt hele vejen rundt, og læg det i en sous vide-godkendt pose. Du kan eventuelt dele den i to, da det gør den nemmere at håndtere, men du kan også beholde den hel.
- Det anbefales at brune kødet af før tilberedning, for at undgå misfarvning
- Luk posen tæt med din vakuumpakker. Vi anbefaler altid at forsegle den to gange, så man er sikker på, at den holder sig lukket.
- Tænd din sous vide-stav eller dit sous vide-kar på 55°C, og vent, til det er klar. Læg din pose med kød ned, og sikr dig, at hele pakken er dækket med vand.
- Efter 48 timer i karet kan du tage posen op, åbne den og lægge kødet på et skærebræt. Dup kødet så tørt som muligt på ydersiden med køkkenrulle.
- Varm en pande op til meget høj varme med smagsneutral olie som for eksempel rapsolie eller ghee.
- Svits kødet af på panden i ca. 45-60 sekunder på alle sider, så kødet får stegeskorpe. Undgå at røre ved kødet under stegningen, så det kan få en god stegeskorpe.
- Lad det hvile i 10 minutter, og skær kødet i skiver.
- Velbekomme
Prøv opskriften på labskovs med kalvespidsbryst
Er du i tvivl om, hvilke retter du kan bruge dit kalvespidsbryst i? Prøv at bruge det i lyse retter som for eksempel en frikassé med sauce og grøntsager eller i en Skipperlabskovs. I vores opskriftunivers finder du opskriften på en Skipperlabskovs med kalvespidsbryst, som er udviklet af kokken Mikkel Marschall.
Se opskriften på labskovs på spidsbryst af kalv
Flere guides til tilberedning i sous vide
Hvis du er blevet vild med at tilberede dit kød i sous vide, så se også vores andre guides til tilberedning i sous vide. Du kan for eksempel blive klogere på, hvordan man tilbereder kalveculotte, oksetværreb eller teres major i sous vide.
Se også, hvordan du tilbereder presa i sous vide
Få kalvespidsbryst fra Dyrbar i høj kvalitet
Skal dit kalvespidsbryst være i høj kvalitet? Så køb udskæringen fra Dyrbar, og få den leveret til døren – nemmere bliver det ikke. Kalvekødet er dansk og fås i to forskellige størrelser: 1500-1800 gram og 1800-2100 gram.