Spring til indhold

Opskrift: Presa: Tilberedning i sous vide

Presa: Tilberedning i sous vide
Gris

Presa: Tilberedning i sous vide

Presa fra Dyrbar er skåret af nakken på grise, der er født og opdrættet i Danmark. Udskæringen har en markant smag og en skøn saftighed, der kan tilberedes på flere forskellige måder. Læs med her, hvor vi guider dig til tilberedningen i sous vide. 

 

Tilberedning 

  1. Pak din Dyrbar Presa ud af indpakningen.  
  2. Tag kødet ud, put godt med salt på kødet hele vejen rundt og derefter læg den i en sous vide-godkendt pose.  
  3. Luk posen tæt med din vakuumpakker. Vi anbefaler altid at forsegle den to gange, så man er sikker på, at den holder sig lukket  
  4. Tænd din sous vide stav eller kar på 56°C og vent, til det er klar. Læg din pose med kød ned, og vær sikker på, at hele pakken er dækket med vand.  
  5. Tag posen op efter 3 timer i karet, åbn for posen, og læg kødet på skærebræt. Sørg for, at kødet duppes med køkkenrulle, så det bliver så tørt som muligt på ydersiden.  
  6. Varm en pande op til meget høj varme, brug gerne smagsneutral olie som for eksempel rapsolie eller ghee. 
  7. Svits kødet af på panden i ca. 60-90 sekunder på alle sider for stegeskorpe. Rør ikke ved kødet under stegningen, så det kan få en god stegeskorpe.  
  8. Lad hvile i 10 minutter, og skær i skiver. Server stegen med det ønskede tilbehør. 
  9. Velbekomme  

Bliv klogere på, hvordan du steger perfekte bøffer 

 

Tilbehør til din presa 

Presa er et utroligt smagfuldt stykke kød, som passer perfekt sammen med velsmagende tilbehør. Prøv for eksempel vores opskrift på presa med hasselback kartofler og brun sauce. Kødet tilberedes med rosmarinkviste, løg og hvidløg, hvilket harmonerer perfekt med de lækre kartofler og den klassiske brune sauce. Server denne ret som gæstemad eller forkæl familien i hverdagen med en ekstraordinær smagsoplevelse. 

Se opskriften på presa med hasselback kartofler og brun sauce 

 

Køb din presa af tunggris 

Vil du have fingrene i en presa? Hos Dyrbar kan du få presaen i tre forskellige størrelser: 800-1000 gram, 1000-1200 gram eller 1200-1400 gram. På den måde kan du få udskæringen i lige den størrelse, der matcher dine behov.  

Køb presa fra Dyrbar 

Læs mere

Teres major af okse: Tilberedning i sous vide
Okse

Teres major af okse: Tilberedning i sous vide

Teres major minder lidt om mørbrad, men er mere fast i strukturen og har en intens umamismag. Kødet passer godt med for eksempel ruccola, shiitakesvampe og pebersauce. Læs her, hvordan du tilberede...

Læs mere
Kalveculotte: Tilberedning i sous vide
Kalv

Kalveculotte: Tilberedning i sous vide

Vil du prøve at tilberede kalveculotte i sous vide? Så læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du kan tilberede det møre stykke kød til perfektion. Vælger du at købe din kalveculotte her hos D...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag