Spring til indhold

Opskrift: Teres major af okse: Tilberedning i sous vide

Teres major af okse: Tilberedning i sous vide
Okse

Teres major af okse: Tilberedning i sous vide

Teres major minder lidt om mørbrad, men er mere fast i strukturen og har en intens umamismag. Kødet passer godt med for eksempel ruccola, shiitakesvampe og pebersauce. Læs her, hvordan du tilbereder det smagfulde teres major af okse i sous vide, og få inspiration til, hvilke retter du kan bruge udskæringen i.  

 

Tilberedning 

  1. Pak din Dyrbar braiserbøf ud af indpakningen. Antallet i pakken er forskelligt fra gang til gang - men kan med fordel tilberedes samtidig. 
  2. Put godt med salt på kødet hele vejen rundt, og læg den derefter i en sous vide-godkendt pose. 
  3. Luk posen tæt med din vakuumpakker. Vi anbefaler altid at forsegle den to gange, så man er sikker på, at den holder sig lukket. 
  4. Tænd din sous vide-stav eller -kar på 57°C og vent, til det er klar. Læg din pose med kød ned, og sikr dig, at hele pakken er dækket med vand. 
  5. Efter 2 timer i karet kan du tage posen op, åbne den og lægge kødet på et skærebræt. Når det er på skærebrættet, så sørg for, at kødet duppes med køkkenrulle, så det bliver så tørt som muligt på ydersiden. 
  6. Varm en pande op til meget høj varme, brug gerne smagsneutral olie som rapsolie eller ghee. 
  7. Svits kødet af på panden i ca. 45-60 sekunder på alle sider, til det får en stegeskorpe. Rør ikke ved kødet under stegningen, så det kan få en god stegeskorpe. 
  8. Lad det hvile i 10 minutter, og skær i skiver. 
  9. Velbekomme 

Se også opskriften på grillspyd med teres major og kartofler 

 

Prøv opskriften på vietnamesiskinspireret salat med teres major 

Giv den intense smag fra teres major modspil ved at servere den i en vietnamestiskinspireret salat med blandt andet kinakål, koriander, mango og friskesauce. Den friske salat er perfekt til lune sommeraftener i haven eller til en vinterdag, hvor du vil drømme dig til varmere himmelstrøg med de eksotiske smage.  

Prøv opskriften på braiserbøf à la brasato 

 

Bestil din teres major fra Dyrbar 

Når du bestiller teres major af oksekød fra Dyrbar, kan du være sikker på at få kød fra dyr, som er både født og opdrættet i Danmark. Her på hjemmesiden kan du bestille udskæringen i den ønskede størrelse og få den leveret lige til døren.  

Køb teres major fra Dyrbar 

Læs mere

Kalvespidsbryst: Tilberedning i sous vide
Kalv

Kalvespidsbryst: Tilberedning i sous vide

Kalvespidsbryst er et alsidigt stykke kød, som både kan koges, sprænges og langtidssteges. Her får du en guide til, hvordan du kan tilberede dit kalvespidsbryst i sous vide og dermed få et mørt sty...

Læs mere
Presa: Tilberedning i sous vide
Gris

Presa: Tilberedning i sous vide

Presa fra Dyrbar er skåret af nakken på grise, der er født og opdrættet i Danmark. Udskæringen har en markant smag og en skøn saftighed, der kan tilberedes på flere forskellige måder. Læs med her, ...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag